Τυφώνας Τζον προκαλεί θανάτους και καταστροφές στο νότιο Μεξικό

Τυφώνας Τζον προκαλεί θανάτους και καταστροφές στο νότιο Μεξικό

Ο τυφώνας Τζον, που αρχικά χτύπησε το νοτιοδυτικό Μεξικό ως τυφώνας κατηγορίας 3, άφησε πίσω του τουλάχιστον δύο νεκρούς. “Ο θάνατος δύο ανθρώπων αναφέρθηκε εξαιτίας κατολίσθησης”, δήλωσε η κυβερνήτρια της πολιτείας Γκερέρο, Εβελίν Σαλγάδο, σε συνέντευξη Τύπου. Ο τυφώνας έχει πλέον εξασθενήσει σε τροπική καταιγίδα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) των ΗΠΑ, η τροπική καταιγίδα έπληττε το θέρετρο Ακαπούλκο με ανέμους που έφθαναν τα 85 χλμ/ώρα γύρω στις 15:00 ώρα Ελλάδος. Ο μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ περιέγραψε το φαινόμενο ως “έντονο”, αναφέροντας την ισχυρή βροχόπτωση που το συνόδευε.

Οι παράκτιες πόλεις της πολιτείας Γκερέρο υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές και την καταιγίδα, με αποτέλεσμα πολλά από τα δίκτυα μετακίνησης να αποκλειστούν και να σημειωθούν διακοπές ηλεκτροδότησης. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και προβλήματα καταγράφηκαν επίσης στη γειτονική πολιτεία Οαχάκα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η πολιτεία Γκερέρο είχε ήδη πληγεί στις 25 Οκτωβρίου 2023 από τον τυφώνα Ότις, ο οποίος ήταν κατηγορίας 5 και είχε προκαλέσει ακραίες καταστροφές στο Ακαπούλκο, αφήνοντας πίσω του περισσότερους από 40 νεκρούς.

Πηγή: naftemporiki.gr