Βορειοκορεάτες στρατιώτες ετοιμάζονται να ενισχύσουν τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία

Βορειοκορεάτες στρατιώτες ετοιμάζονται να ενισχύσουν τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία

Χιλιάδες στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα προετοιμάζονται να συμμετάσχουν στη σύγκρουση στην Ουκρανία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ουκρανού προεδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ζελένσκι αποκάλυψε ότι μερικοί αξιωματικοί του βορειοκορεατικού στρατού έχουν ήδη αναπτυχθεί σε εδάφη που ελέγχονται προσωρινά από τους Ρώσους. «Ήδη έχουμε πληροφορίες από τις μυστικές μας υπηρεσίες ότι κάποιοι αξιωματικοί βρίσκονται εκεί και έχουν ενταχθεί στον ρωσικό στρατό», ανέφερε σε συνέντευξή του που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον, ο Ουκρανός Πρόεδρος αναφέρθηκε σε περίπου 10.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες που προγραμματίζεται να αποσταλούν για να πολεμήσουν εναντίον των δυνάμεων της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας αυτή την εξέλιξη ως «πρώτο βήμα προς έναν Παγκόσμιο Πόλεμο». Αυτοί οι στρατιώτες περιλαμβάνουν χερσαίες δυνάμεις, καθώς και «άλλο τεχνικό προσωπικό».

Οι δυτικές χώρες εκφράζουν ανησυχίες για την υποστήριξη της Βόρειας Κορέας προς τη Ρωσία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αυξήσει τη στρατιωτική της βοήθεια στην τελευταία. Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας δεν επιβεβαίωσαν ακόμη τις αναφορές για την αποστολή στρατευμάτων από τη Βόρεια Κορέα, ωστόσο δήλωσαν ότι ερευνούν τις πληροφορίες. Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου έχει τονίσει ότι αν επαληθευτεί η εμπλοκή των Βορειοκορεατών στην Ουκρανία, αυτό θα είναι σημαντική ενίσχυση στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Πιονγκγιάνγκ.

Η Ουκρανία επισημαίνει την ανάγκη των συμμάχων της να αντιδράσουν αποτελεσματικά στη βοήθεια της Βόρειας Κορέας προς τη Ρωσία, προτείνοντας μέτρα όπως οι νέες κυρώσεις και η αυξημένη απομόνωση της Πιονγκγιάνγκ. Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι η Ρωσία αναζητεί τρόπους να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί λόγω των απωλειών της σε στρατιωτικό προσωπικό, το οποίο έχει υπερβεί σε αριθμό τις χαμένες ζωές των Ουκρανών, οι οποίες παραμένουν ένα καλά φυλασσόμενο μυστικό.

Πηγή: naftemporiki.gr