Βραζιλία Αντιμέτωπη με Σοβαρές Πυρκαγιές λόγω Ξηρασίας

Βραζιλία Αντιμέτωπη με Σοβαρές Πυρκαγιές λόγω Ξηρασίας

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει τις σοβαρές συνέπειες των πολύ μεγάλων πυρκαγιών, οι οποίες έχουν προκύψει λόγω της χειρότερης ξηρασίας που έχει σημειωθεί στην ιστορία της χώρας. Οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι τις παρυφές μεγάλων πόλεων, συμπεριλαμβανομένων του Ρίο Ντε Τζανέιρο και του Σάο Πάλο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών (INPE), ο αριθμός των πυρκαγιών κατά τις πρώτες 12 ημέρες του Σεπτεμβρίου είναι αυξημένος σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, φτάνοντας τις 49.266 εστίες, έναντι 46.486 πέρυσι.

Διευκρινίζεται ότι μέχρι την Πέμπτη, το 60,7% των πυρκαγιών που καταγράφηκαν στη Νότια Αμερική τον Σεπτέμβριο, αφορούσαν τη Βραζιλία. Πολλές από αυτές τις εστίες βρίσκονται σε περιοχές που είναι σημαντικές για τη βιοποικιλότητα, όπως ο Αμαζόνιος και το Παντανάλ.

Ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ανακοίνωσε μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Bluesky ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι σε συνεργασία με τις πολιτειακές και δημοτικές αρχές για την καταπολέμηση των πυρκαγιών. Σημαντικές εστίες πυρκαγιάς έχουν πλησιάσει περιοχές του Σάο Πάλο, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους των βόρειων προαστίων.

Πηγή: newsbomb.gr