Βρετανία Στηρίζει Ισραήλ Με Στρατηγική Παρουσία Στη Μέση Ανατολή

Βρετανία Στηρίζει Ισραήλ Με Στρατηγική Παρουσία Στη Μέση Ανατολή

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι δύο μαχητικά αεροσκάφη Typhoon και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Voyager συμμετείχαν χθες, Τρίτη, στις προσπάθειες αποτροπής έσχατων κλιμακώσεων στη σύγκρουση της Μέσης Ανατολής, αν και δεν εμπλέκονται σε επιθέσεις κατά στόχων. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας επισήμανε ότι αυτή η δράση υπογραμμίζει τη σταθερή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς την ασφάλεια του Ισραήλ.

Την Τρίτη, το Ιράν επιτέθηκε με μια ομοβροντία βαλλιστικών πυραύλων κατά του Ισραήλ, εκμεταλλευόμενο την τρέχουσα στρατιωτική δράση του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ, συμμάχου του στον Λίβανο. Στην απάντησή του, το Ισραήλ υποσχέθηκε να προσφέρει μια «οδυνηρή απάντηση» στους εχθρούς του.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δυνατότητα στρατιωτικής υποστήριξης προς το Ισραήλ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Παράλληλα, ναυλωμένη πτήση που μεταφέρει Βρετανούς πολίτες από τον Λίβανο αναχώρησε, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι, αναφέροντας ότι προγραμματίζονται και άλλες πτήσεις τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τη ζήτηση και την ασφάλεια της κατάστασης.

Πηγή: naftemporiki.gr