Βρετανοί Ηγέτες Προτρέπουν την Ουκρανία να Χρησιμοποιήσει Πυραύλους Εναντίον Ρωσικών Στόχων

Βρετανοί Ηγέτες Προτρέπουν την Ουκρανία να Χρησιμοποιήσει Πυραύλους Εναντίον Ρωσικών Στόχων

Πρώην υπουργοί Άμυνας της Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένων των Γκραντ Σπας, Μπεν Γουάλας, Γκάβιν Ουίλιαμσον, Πένι Μόρντοντ και Λίαμ Φοξ, ζητούν από τον Κιρ Στάρμερ να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει στόχους στη Ρωσία, ακόμα και χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ. Η σχετική δήλωση έγινε μέσω των Sunday Times, με τους πρώην υπουργούς να προειδοποιούν ότι τυχόν περαιτέρω καθυστέρηση θα ενθαρρύνει τον πρόεδρο Πούτιν.

Η συζήτηση γύρω από τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς έχει ενταθεί, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει εκφράσει συνεχώς την ανάγκη για τέτοιες στρατιωτικές ενισχύσεις, προκειμένου να περιοριστεί η ικανότητα των ρωσικών δυνάμεων να επιτίθενται στην Ουκρανία. Ο Ζελένσκι ζητά κυρίως αμερικανικούς ATACMS και βρετανικούς Storm Shadow.

Ο Κιρ Στάρμερ είχε πρόσφατα μια συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον, αλλά δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με το ζήτημα. Παράλληλα, ορισμένοι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς το πώς θα επηρεάσει η χρήση τέτοιων πυραύλων την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει ότι η προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία από τη Δύση θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως εμπλοκή των χωρών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Πηγή: newsbomb.gr