Υψηλός Συναγερμός στο Ισραήλ μετά τον Θάνατο του Χασάν Νασράλα

Υψηλός Συναγερμός στο Ισραήλ μετά τον Θάνατο του Χασάν Νασράλα

Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού λόγω των πρόσφατων εξελίξεων που αφορούν τη Χεζμπολάχ και την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην περιοχή. Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, έχει αναφερθεί ως νεκρός, με τον ισραηλινό στρατό να ελπίζει ότι ο θάνατός του θα μπορούσε να επιφέρει μια αλλαγή πορείας στην οργάνωση. Ο αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι δήλωσε πως: «Ελπίζουμε πως αυτό θα αλλάξει τις ενέργειες της Χεζμπολάχ».

Η Χεζμπολάχ φαίνεται να συνεχίζει τις επιθέσεις της και, όπως σημειώνει ο Σοσάνι, υπάρχουν προσδοκίες ότι η στρατηγική της δεν θα αλλάξει. Ουσιαστικά, η κατάσταση του εσωτερικού μετώπου παραμένει αμετάβλητη, καθώς οι οδηγίες για τους Ισραηλινούς πολίτες ήδη προβλέπουν υψηλό επίπεδο ετοιμότητας. «Δεν έχουμε λάβει νέες οδηγίες», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση.

Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι έχει στοχεύσει ισραηλινές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων με πυραύλους προς τη Ρος Πίνα στον βορρά, ως αντίδραση στις ισραηλινές επιχειρήσεις εναντίον πόλεων, χωριών και αμάχων στον Λίβανο. Ο Σοσάνι επισήμανε επίσης τη στήριξη του Ιράν προς τη Χεζμπολάχ και άλλες οργανώσεις, υπογραμμίζοντας τη διάσταση της διεθνούς εμπλοκής στην περιοχή και ότι οι ισραηλινές δυνάμεις παραμένουν σε επίπεδο υψηλού συναγερμού.

«Η Χεζμπολάχ το κλιμακώνει αυτό για έναν χρόνο… Υποστηρίζει τη Χαμάς, υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ και άλλους πληρεξούσιους», καθώς ανάφερε και τις απευθείας επιθέσεις που έχει δεχθεί το Ισραήλ, με τον Σοσάνι να επιβεβαιώνει ότι υπάρχει προετοιμασία για μια ευρύτερη κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Πηγή: naftemporiki.gr