Ζελένσκι κατηγορεί τον Πούτιν για σχέδια επιθέσεων σε πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας

Ζελένσκι κατηγορεί τον Πούτιν για σχέδια επιθέσεων σε πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις προθέσεις του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, όσον αφορά τις πυρηνικές υποδομές της χώρας του. Ο Ζελένσκι ανέφερε πως έχει λάβει πρόσφατα πληροφορίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες υποδηλώνουν ότι ο Πούτιν σχεδιάζει επιθέσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις και τις σχετικές υποδομές της Ουκρανίας.

Κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Ουκρανός πρόεδρος αμφισβήτησε και την «ειλικρίνεια» των προσπαθειών της Κίνας και της Βραζιλίας για τον τερματισμό του πολέμου. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα αυξήσετε την ισχύ σας εις βάρος της Ουκρανίας».

Ο Ζελένσκι τόνισε πως η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχθεί ποτέ μια ειρηνική συμφωνία που θα της επιβληθεί από τις μεγάλες δυνάμεις. Επιπλέον, καταδίκασε τις αποικιοκρατικές τάσεις και τις συνωμοσίες που στρέφονται κατά των μικρών χωρών, υπογραμμίζοντας ότι οι Ουκρανοί δεν θα παραδεχθούν ποτέ μια συμφωνία ειρήνης που θα τους επιβληθεί από τη Μόσχα.

Σχόλιο του Ζελένσκι για τις προτάσεις διευθέτησης ήταν ότι τέτοιες κινήσεις όχι μόνο αγνοούν τα συμφέροντα και τον πόνο του λαού της Ουκρανίας αλλά παρέχουν και πολιτικό χώρο στον Πούτιν για να συνεχίσει τον πόλεμο.

Πηγή: naftemporiki.gr