Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας, από το μεσημέρι της Δευτέρας βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού, όπου και μετήχθη από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου, στις οποίες και κρατούνταν από τον Αύγουστο του 2018.

Σε κείμενό του που ανέβασε στο athens.indymedia.org σημειώνει ότι η μεταγωγή του πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών τύπου σικελικής φαμίλιας, αφού μετήχθη βάναυσα και παράνομα την περασμένη Δευτέρα όταν χωρίς καμία προειδοποίηση του ανακοίνωσαν ότι μεταφέρεται χωρίς να του δώσουν καν τον χρόνο να μαζέψει τα πράγματά του.

Κάνει λόγο για εκδίκηση προς τέρψη του ακροδεξιού ακροατηρίου απέναντι σε όσους κρατούνται «για τη 17Ν, που πρέπει να δουν να επιδεινώνονται οι συνθήκες κράτησής τους, εκδίκηση σε έναν υπέργηρο άνθρωπο και σε έναν σχεδόν ολικά ανάπηρο, που τους παραδίδουν αδιάντροπα βορά στην πανδημία».

Παράλληλα χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «οικονομική επιχείρηση, που χρησιμοποιεί αισχρά την πανδημία για να αναδιαρθρώσει πιο αντιδραστικά τις οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις, που λεηλατεί αδίστακτα μια καθημαγμένη χώρα, με τον τρόπο της γνήσιας ΛΜΑΤ, που καταπατά τους ίδιους τους νόμους της και δεν διστάζει ακόμη και να καταργεί εισαγγελείς -και αύριο δικαστές- γιατί δεν της αρέσουν, δεν ορρωδεί να καταδιώξει έναν πολιτικό της αντίπαλο».

Αναλυτικά το κείμενο του Δημήτρη Κουφοντίνα:

«Λοιπόν δεν είναι ανάγκη να φωνάξω για να με πιστέψουν» ( Γ. Ρίτσος)…

Όλοι το βλέπουν πως το «Κράτος Δικαίου» γίνεται το «Δίκαιο του Κράτους» και εργαλείο εκδίκησης στα χέρια της οικογένειας που κυβερνά πολιτικά και οικονομικά τη χώρα σαν ιδιωτική της επιχείρηση. Απλή, καθαρή, πρωτόγονη εκδίκηση. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών τύπου σικελικής φαμίλιας. Εκδίκηση σ’ αυτόν που αρνείται να υπογράψει δήλωση μετάνοιας.

Εκδίκηση σ’ αυτούς που κρατούνται για την 17Ν, που πρέπει να δουν να επιδεινώνονται οι συνθήκες κράτησής τους, εκδίκηση σε έναν υπέργηρο άνθρωπο και σε έναν σχεδόν ολικά ανάπηρο, που τους παραδίδουν αδιάντροπα βορά στην πανδημία. Εκδίκηση και σε όλους τους κρατούμενους που για να ικανοποιηθεί το ακροδεξιό ακροατήριο, μέσα στην πανδημία τους στοιβάζουν σαν ανθρώπινα σκουπίδια σε άθλιες φυλακές, τους αποκόβουν από τις οικογένειές τους, αρνούμενοι να κάνουν αυτό που ήταν το αυτονόητο εδώ και μήνες, την αναγκαία αποσυμφόρηση για να μην κινδυνέψουν μαζικά ανθρώπινες ζωές, κρατούμενων και υπαλλήλων.

Και σ’ ό,τι με αφορά, καμία έκπληξη. Μια κυβέρνηση-οικονομική επιχείρηση, που χρησιμοποιεί αισχρά την πανδημία για να αναδιαρθρώσει πιο αντιδραστικά τις οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις, που λεηλατεί αδίστακτα μια καθημαγμένη χώρα, με τον τρόπο της γνήσιας ΛΜΑΤ, που καταπατά τους ίδιους τους νόμους της και δεν διστάζει ακόμη και να καταργεί εισαγγελείς -και αύριο δικαστές- γιατί δεν της αρέσουν, δεν ορρωδεί να καταδιώξει έναν πολιτικό της αντίπαλο. Όμως αυτή η εμμονική καταδίωξη, ακόμη και όταν ξεφεύγει από τα όρια της πολιτικής, αγγίζοντας άλλες επιστήμες, αποτελεί πάντα τιμή και δικαίωση για έναν πολιτικό κρατούμενο.

Δημήτρης Κουφοντίνας 23 Δεκεμβρίου 2020 Δομοκός.

Πηγή: patrastimes.gr