Για τον Μίκη Θεοδωράκη μίλησε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη (2/9) ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του μουσικοσυνθέτη που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 96 ετών o Δημήτρης Κουτσούμπας είπε: «Με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη πορευόμαστε έως να σημαίνουν οι καμπάνες της κοινωνικής απελευθέρωσης».

Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε αναφερόμενος στον μουσικοσυνθέτη όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε «υπήρξε ένας πρωτεργάτης μιας νέας μαχόμενης Τέχνης στην μουσική. Φλεγόμενος από το πάθος της προσφοράς του λαού, ο Μίκης κατόρθωσε να χωρέσει στο μεγαλειώδης έργο του όλο το έπος της λαϊκής πάλης του 20ού αιώνα στην χώρα μας. Άλλωστε, μέρος αυτού του έπους, υπήρξε και ο ίδιος. Στον Μίκη άρεσε να περπατά στους μεγάλους δρόμους κάτω από τις αφίσες και εκεί η μουσική του θα συνεχίζει να ακούγεται, να εμπνέει, να διαπαιδαγωγεί».

«Θα είναι μαζί μας και όταν “κοκκινίζουν τα όνειρα”» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας συμπληρώνοντας «όπως μου θύμισε ένας πολύ αγαπημένος φίλος, και φίλος του Μίκη, να σας πω, πως όταν πέθανε το 1857 στην αγγλοκρατούμενη, τότε Κέρκυρα, ο Διονύσιος Σολωμός, η Ιόνιος Βουλή διέκοψε τις εργασίες της. Κάτι τέτοιο βέβαια, ούτε να σκεφτείτε καν εσείς, που θα έπρεπε έτσι και αλλιώς να αποσύρετε αυτό το νομοσχέδιο».

Πηγή: patrastimes.gr