Είναι ώρα αλληλεγγύης στους πληγέντες, διεκδίκησης της απαραίτητης κρατικής στήριξης στους ανθρώπους αυτούς και προβληματισμού επισημαίνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται σε όλη τη χώρα.

Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε ότι τα μέλη και οι βουλευτές του κόμματος αλλά και τα εκλεγμένα αυτοδιοικητικά στελέχη βρίσκονται σε θέσεις μάχης στα πύρινα μέτωπα, δίνοντας τον αγώνα δίπλα σε όσους δοκιμάζονται.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα:
«Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, οι βουλευτές του και οι εκλεγμένοι σε περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, είναι σε θέσεις μάχης, στα πύρινα μέτωπα, δίπλα στον λαό που δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά.

Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια, τώρα είναι ώρα μάχης για την κατάσβεση των πυρκαγιών που καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, τις λαϊκές περιουσίες, που απειλούν ανθρώπινες ζωές. Είναι ώρα αλληλεγγύης και διεκδίκησης, για να μη μείνει κανένας μόνος, για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων, για την απαραίτητη κρατική
στήριξη προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Είναι όμως και ώρα προβληματισμού, γιατί για μία ακόμη χρονιά φάνηκε η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, με επίκεντρο την πρόληψη. Για μία ακόμη χρονιά οι εκκλήσεις του ΚΚΕ προς την
κυβέρνηση για λήψη μέτρων, από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, αγνοήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν με τις γνωστές ψεύτικες διαβεβαιώσεις ότι “ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος”.

Δίνουμε όλοι και όλες αυτό τον αγώνα».

Πηγή: patrastimes.gr