Το επόμενο βήμα στην ποινική μεταχείριση των εισαγγελέων Διαφθοράς, σχετικά με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Novartis, θα αποφασίσει αυτή την εβδομάδα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας από τον Άρειο Πάγο.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, οι οποίοι διενήργησαν την ποινική προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενες ευθύνες των συναδέλφων τους, δεν έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα σε ό,τι αφορά το πρόσωπο της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζαχαρής ζητεί να κινηθεί σε βάρος της εισαγγελικής λειτουργού ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, παράβαση καθήκοντος, παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου, σύσταση συμμορίας για τα οποία κλήθηκε με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της έρευνας μετά τις μηνύσεις των πολιτικών προσώπων σε βάρος της. Από την πλευρά του ο κ. Σοφουλάκης φέρεται να εκφράζει αντίθετη άποψη «δείχνοντας» το δρόμο για το αρχείο.

Οι δυο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί ταυτίζονται σχετικά με την τύχη των επίκουρων εισαγγελέων Χρ.Ντζούρα και Στ. Μανώλη καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων σε βάρος τους και η δικογραφία σε ότι τους αφορά πρέπει να μπει στο αρχείο.

Πηγή: patrastimes.gr