Παραμένουν στο επιστημονικό και υγειονομικό επίκεντρο οι περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης καθώς συνεχίζουν να «δίνουν» με σταθερό ρυθμό κρούσματα κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, με αγωνία παρακολουθούν οι αρμόδιοι τη μικρή συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Θεσπρωτία το περασμένο Σάββατο και όπου η ιχνηλάτηση συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό. Μέχρι και χθες είχαν αναφερθεί 9 περιστατικά ενώ είχε εντοπιστεί και ο ασθενής – «μηδέν» που φέρεται να συγκαταλέγεται στα εισαγόμενα κρούσματα της χώρας.

Η εικόνα των 9 θετικών στον κορωνοϊό ατόμων είναι προσώρας καλή. Τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, και οι δύο εξ αυτών έχουν συμπτώματα πνευμονίας. Οι άλλοι 6 άνθρωποι αναρρώνουν στα σπίτια τους και βρίσκονται σε απομόνωση.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η τοπική έξαρση έχει εντοπιστεί εγκαίρως ενώ παράλληλα ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται ότι έγιναν εκτεταμένες ενημερώσεις στους φορείς και στον πληθυσμό της περιοχής. Οι δίαυλοι επικοινωνίας δεν είναι πάντα διαθέσιμοι, εξηγούν οι αρμόδιοι, και οι πολίτες είναι πολύ επιφυλακτικοί απέναντι στον ΕΟΔΥ ή την Πολιτική Προστασία, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για περιοχές «ελεύθερες κορωνοϊού» ή με ελάχιστα κρούσματα όπως ήταν και η Θεσπρωτία.

Κρούσμα στις φυλακές Κορυδαλλού

Συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Τρίτης ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού. Το κρούσμα εντοπίστηκε στη δεύτερη πτέρυγα του καταστήματος κράτησης στον Κορυδαλλού και πρόκειται για 33χρονο, ο οποίος διακομισθηκε από τα εξωτερικά ιατρεία του Ιπποκρατείου στο νοσοκομείο «Σωτηρία». O 33χρονος κρατούμενος λιβυκής καταγωγής ήταν σε κελί μαζί με άλλους τρεις, οι οποίοι όπως αναφέρουν πληροφορίες από τις φυλακές Κορυδαλλού έχουν ήδη μπει σε απομόνωση.

Επειδή παράλληλα είχε και πολύ πρησμένους λεμφαδένες, ο γιατρός των φυλακών έδωσε εντολή να μεταφερθεί το απόγευμα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου του πήραν δείγμα και το έστειλαν σε εξωτερικό εργαστήριο προκειμένου να εξεταστεί για κορωνοϊό. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το εργαστήριο έβγαλε ότι ο 33χρονος είναι «οριακά θετικός», γι’ αυτό διακομίστηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Σωτηρία, για νοσηλεία και παράλληλα να υποβληθεί σε δεύτερη εξέταση, που θα δείξει αν πράγματι νοσεί από COVID-19.

Πηγή: patrastimes.gr