Καμπανάκι χτύπησε για τη Φθιώτιδα ο ΕΟΔΥ με νέα περιστατικά covid-19 να καταγράφονται στο χάρτη της ευρύτερης περιοχής της Λαμίας.

Τις προηγούμενες ημέρες το ρεπορτάζ του “lamiareport.gr” “πέρα από τα κρούσματα που έδωσε επίσημα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, είχαμε καταγράψει άλλα τέσσερα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό και συγκεκριμένα 41χρονο και 73χρονη από χωριό έξω από τη Στυλίδα, 72χρονο άνδρα από το ΣΣ Λιανοκλαδίου και 68χρονο από τη Μακρακώμη. Επίσης τον άτυχο 83χρονο από την Αταλάντη που κατέληξε στο Νοσοκομείο Λαμίας και έναν 71χρονο από τη Λαμία.

Κάποια εκ των νέων κρουσμάτων είναι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις της Φθιώτιδας και συγκεκριμένα τέσσερα άτομα σε μεγάλο σούπερ μάρκετ της Λαμίας, τα δύο τελευταία επιβεβαιώθηκαν το Σαββατοκύριακο, καθώς και τρεις εργαζόμενους σε ισάριθμα εργοστάσια της Φθιώτιδας. Επιπλέον υπάλληλοι σε περιφερειακό σούπερ μάρκετ έχουν τεθεί σε καραντίνα ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Από τη λίστα του ΕΟΔΥ τώρα έχουμε επίσης έναν 66χρονο από τα Καμένα Βούρλα, έναν 43χρονο, γιο του 72χρονου από το ΣΣ Λιανοκλαδίου και άλλα δύο περιστατικά από τη Μακρακώμη – που παρουσιάζει συνεχώς νέα κρούσματα – μια 31χρονη και έναν 44χρονο.

Έχουμε επίσης μία πεντάδα κρουσμάτων στην Κάτω Τιθορέα, και τα πέντε από την ίδια οικογένεια, γυναίκες 73, 48 και 45 ετών και άνδρες 53 ετών και ένας ακόμη 20χρονος.

Τα υπόλοιπα 13 είναι από τη Λαμία σύμφωνα με την καταγραφή του ΕΟΔΥ. Εφτά γυναίκες ηλικίας 29, 30, 32, 53, 63 και 78 ετών (στη μία δεν αναφέρεται ηλικία) και έξι άνδρες 21, 33, 43, 48, 49 και 63 ετών.

Πού εντοπίζονται τα άλλα κρούσματα στη Στερεά

Η Βοιωτία είναι η Περιφερειακή Ενότητα της Στερεάς που εμφανίζει διψήφιο αριθμό κρουσμάτων και έχει και τα περισσότερα στο σύνολο.

Τα 11 που της χρεώνονται αυτή τη φορά αντιστοιχούν σε μία γυναίκα από την Αλίαρτο και έναν 77χρονο από την Αράχοβα. Εφτά είναι τα περιστατικά στη Θήβα, πέντε γυναίκες ηλικίας 34 με 73 ετών και δύο άνδρες 21 και 35 ετών. Τέλος δύο ακόμη άνδρες σε Οινόφυτα (24 ετών) και Σχηματάρι.

Μετά από καιρό παρουσιάστηκαν 9 κρούσματα στην Εύβοια. Πρόκειται για ένα ζευγάρι (50 ετών από την περιοχή των Ληλαντίων, μια 63χρονη από χωριό του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, πέντε άτομα από Χαλκίδα, μία 33χρονη, μία 56χρονη και τρεις άνδρες 53, 44 και 57 ετών και τέλος έναν άνδρα από τη Σκύρο.

Τέλος 2 χρεώνονται στην Ευρυτανία και αφορά δύο άνδρες από το Καρπενήσι ηλικίας 34 και 51 ετών.”

Πηγή: patrastimes.gr