Κυπριακό διαβατήριο θέλει να αποκτήσει το πρώην αφεντικό της Google.

Ο πολυταξιδεμένος και πάμπλουτος Αμερικανός, Έρικ Σμιντ, έχει κάνει αίτηση για να αποκτήσει κυπριακή υπηκοότητα, σύμφωνα με τον ιστότοπο «Recode»

Το αίτημα υποβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2020, όπως επιβεβαιώνουν και οι κυπριακές εφημερίδες.

Θα του κοστίσει βέβαια κάτι παραπάνω, αλλά κάτι ξέρει για να βάλει γερά το χέρι στην τσέπη…

Σύμφωνα με τον ιστότοπο «Business Ιnsider», ο Έρικ Σμιντ θα πρέπει να βγάλει από τον κουμπαρά του το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει δεύτερο διαβατήριο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι λόγοι που επιθυμεί να γίνει Ευρωπαίος ενώ οι εκπρόσωποί του τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα.

Ωστόσο, με το νέο του διαβατήριο θα μπορεί να ταξιδέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχοντας ενδεχομένως ευνοϊκότερο καθεστώς φορολογίας.

Εξάλλου, πολλές χώρες προσφέρουν φοροαπαλλαγές σε αλλοδαπούς εάν επενδύσουν περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια στη χώρα.

Για να κάνει επενδύσεις στην Κύπρο, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Η περιουσία του Σμιντ ξεπερνά τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes».

Ο διοπτροφόρος Αμερικανός, πατέρας δύο κοριτσιών έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα διεθνή ΜΜΕ.

Έχει βρεθεί υπόλογος για τις στρατηγικές φοροδιαφυγής όταν ήταν στην Google αλλά και για την αδράνεια που είχε επιδείξει ως επικεφαλής της εταιρείας απέναντι στο καυτό θέμα της διακίνησης πορνογραφικού υλικού μέσω του Διαδικτύου.

Επιπλέον, έχει βρεθεί υπόλογος και στους συμπολίτες του για τον έκλυτο βίο του και μάλιστα με την ανοχή της συζύγου του.

Η συγκεκριμένη όμως κίνηση του Έρικ Σμιντ δεν αφορά τον… ποδόγυρο.

Με την απόκτηση δεύτερου διαβατηρίου, οι δισεκατομμυριούχοι έχουν την ευκαιρία να μπορούν να έχουν περισσότερες ελευθερίες βασιζόμενες σε νόμους χωρών στις οποίες δεν ζουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των Αμερικανών για να αποκτήσουν κι άλλη υπηκοότητα αυξήθηκε σημαντικά εν μέσω πανδημίας της νόσου Covid-19.

Σύμφωνα με τον κυπριακό Τύπο, γενικά είναι ασυνήθιστο να βλέπεις Αμερικάνους να υποβάλλουν αίτηση για να αποκτήσουν κυπριακή υπηκοότητα.

Η Μεγαλόνησος είναι πιο δημοφιλής προορισμός σε ολιγάρχες από πρώην Σοβιετικές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής.

Εκτός από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Google, κι ένας άλλος δισεκατομμυριούχος του τομέα της τεχνολογίας, o Πέτερ Τιλ, είχε πράξει ακριβώς το ίδιο πριν από μερικά χρόνια.

Το 2011, ο Τιλ πολιτογραφήθηκε Νεοζηλανδός.

Πηγή: patrastimes.gr