Τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας απέναντι στην πανδημία, σχολίασε μεταξύ άλλων μιλώντας στον “ΘΕΜΑ 104,6”, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος. Κάνοντας τη σύγκριση με το Βέλγιο, το οποίο δοκιμάστηκε και βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση το προηγούμενο διάστημα, αλλά πλέον οι θάνατοι εκεί έχουν πτωτική τάση, σημείωσε ότι η κατάσταση έχει σοβαρέψει στην Ελλάδα και ότι «πάμε εμείς άσχημα τώρα», λόγω των θανάτων που καταγράφονται καθημερινά.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Άγκυρα, ο κ. Κύρτσος δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος. Όπως είπε υπάρχουν κάποιες κυρώσεις που ίσως επιβληθούν στα πρότυπα της Κύπρου όπως στην Κύπρο για τα Βαρώσια. «Συμβολικά κάτι θα πάρουμε, ουσιαστικά όμως έχουμε μεγάλο δρόμο», εκτίμησε λέγοντας ότι ίσως υπάρξουν κυρώσεις σε εταιρείες τουρκικές ή πρόσωπα.

Για την πρωτοβουλία, που ανέλαβε με άλλους ευρωβουλευτές, να ζητήσουν από την Ισπανία να παγώσει το πρόγραμμα κατασκευής του τουρκικού αεροπλανοφόρου, «Αναντολού», σημείωσε ότι επιβάλλεται εμπάργκο όπλων στην γειτονική χώρα από τους ευρωπαίους, όσο η Άγκυρα ακολουθεί επιθετική και προκλητική πολιτική στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Πηγή: patrastimes.gr