Η  μείωση των εμβολιασμών αλλά και η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία προβληματίζει έντονα την περίοδο αυτή τους ειδικούς. Ο κ. Λαζανάς, παθολόγος-λοιμωξιολόγος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο “ΣΚΑΪ” έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

«Για να είμαι ειλικρινής το περιμέναμε αλλά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα. Δηλαδή πιστεύαμε ότι θα ερχόταν κατά το τέλος Αυγούστου αυτό το τσουνάμι αλλά ήρθε πολύ πιο γρήγορα» σημείωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως το στέλεχος κορονοϊού Delta είναι πολύ πιο μολυσματικό και συγχρόνως δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί, στον βαθμό που θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει.

«Οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί πάρα μα πάρα πολύ. Ο κόσμος έχει φύγει για διακοπές, υπάρχει πρόβλημα».

Επίσης, ο κ. Λαζανάς υπογράμμισε: «Εγώ έχω να σας δηλώσω ότι κάθε μέρα στα νοσοκομεία τα οποία εφημερεύουν, από εκεί που δεν είχαν καμία εισαγωγή, το πολύ μια – δύο σε κάθε εφημερία τους οι εισαγωγές αυξάνονται» σημειώνοντας πως χθες μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας έκανε 10 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό και ήταν χαρακτηριστικό το γεγονός ότι επρόκειτο για ασθενείς ηλικιών 30-40 ετών με σχετικά βαριά συμπτώματα.

O καθηγητής ανέφερε, μεταξύ άλλων πως ήδη, απ’ ό,τι φαίνεται  το υπουργείο Υγείας κάνει τον προγραμματισμό του όσον αφορά την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος αναμένοντας μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Πηγή: patrastimes.gr