Απειλητικά μηνύματα από αντιεμβολιαστές έχει δεχθεί ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς. «Σε προηγούμενο κύμα είχα δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα που είναι καταγεγραμμένα στον τηλεφωνητή του εργασιακού μου χώρου, σύμφωνα με τα οποία με απειλούσαν ότι θα μου βγάλουν τα μάτια γιατί είμαι νεοταξίτης. Να ξέρετε ότι στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπάρχουν εξώδικα από επαγγελματικές ομάδες που θεωρούν ότι θίγονται από τα μέτρα» είπε στην “ΕΡΤ”.

«Σε όλα τα νοσοκομεία έχει γίνει προσπάθεια να πεισθούν οι συνάδελφοι αυτοί» είπε για όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν. «Πρέπει να καταλάβω πώς στράβωσε αυτή η υπόθεση. Η λέξη υποχρεωτικότητα δημιούργησε προβλήματα. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι αυτό είναι μια υποχρέωση ψυχής. Όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας κάνουν μια δουλειά, την οποία νομίζω ότι θέλουνε, με κύριο στόχο της εργασίας τους την προσφορά προς τον ασθενή, προς την κοινωνία, προς τη δημόσια υγεία. Όλη αυτή η προσφορά είναι συνυφασμένη με τους εμβολιασμένους. Όποιος δουλεύει στο χώρο υγείας πρέπει είναι εμβολιασμένος για όλα τα λοιμώδη νοσήματα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο να είμαστε δύο στρατόπεδα, οι εμβολιασμένοι και οι μη» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ανεμβολίαστοι δεν είναι στον ιατρικό χώρο και τα στατιστικά δείχνουν ότι οι περισσότεροι ιατροί έχουν εμβολιαστεί, αλλά στο υπόλοιπο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που κρατά αρνητική στάση έναντι των εμβολίων λόγω φόβου.

«Βασικό κριτήριο είναι ο φόβος ότι τα εμβόλια δεν είναι ιδιαίτερα δοκιμασμένα, ότι μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες οι οποίες δεν έχουν φανεί και είναι κάποιοι οι οποίοι επηρεάζονται από διάφορες θρησκοληψίες και απόψεις ότι υπάρχει εκμετάλλευση από τις εταιρείες που φτιάχνουν τα εμβόλια» είπε.

Σε ότι αφορά τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες, «που υπάρχουν αλλά είναι σπάνιες είναι λιγότερες από τις ανεπιθύμητες ενέργειες που δημιουργεί η νόσος».

«Έχουν βγει καθηγητές που λένε ότι το εμβόλιο είναι βιολογικού πολέμου προϊόν το εμβόλιο και ένας φαρμακοποιός από την Πάτρα που είπε ότι γίνονται κλινικές μελέτες με πλασέμπο (placebo) και εμβόλια, που είναι απαράδεκτα. Πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας, οι Πρυτανικές Αρχές και οι Σύλλογοι και αυτές οι ψευδείς φωνές να σταματήσουν.

Εισήγηση για πρόσθετα μέτρα στα σχολεία
Ο κ. Λαζανάς ανέφερε ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν.

«Η δια ζώσης μάθηση δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την διαδικτυακή. Τα άτομα που προσβάλλονται αυτή την στιγμή από κορονοϊό είναι κυρίως άτομα που έχουν παιδιά στην οικογένειά τους, τα οποία έχουν προσβληθεί από τις συναθροίσεις είτε στις παιδικές χαρές είτε σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις και από τους εφήβους που γυρνάνε από τις διακοπές τους» είπε.

Όπως επισήμανε, έχει εισηγηθεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στα σχολεία και συγκεκριμένα: «Να γίνονται περισσότερα τεστ στα παιδιά και καθιέρωση περισσότερο της μάσκας στα σχολεία, ακόμα και στο παιχνίδι και στα διαλείμματα. Πρέπει επίσης να βοηθήσουν και οι δάσκαλοι και καθηγητές και να εμβολιαστούν».

Πηγή: patrastimes.gr