Την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης εξέφρασε ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «τα μαγαζιά δεν αντέχουν να ξανακλείσουν.»

Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το διαχωρισμό των χώρων σε μεικτούς και για πελάτες εμβολιασμένους ο σεφ είπε στο Mega: «Τα μαγαζιά πρέπει να μείνουν ανοιχτά και για να γίνει αυτό πρέπει να πάμε σε εμβολιασμένους και εμβολιασμούς. Θα είναι ολέθριο αν ξανακλείσουν, δεν θα ανοίξει κανένας».

«Άλλαξαν κατεύθυνση, έφυγαν από τον χώρο της εστίασης οι εργαζόμενοι»
Όπως εξήγησε ο Λευτέρης Λαζάρου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην εύρεση προσωπικού. «Οι 28-35 ετών άλλαξαν κατεύθυνση, έφυγαν από τον χώρο έμειναν έναν χρόνο άνεργοι με 534 ευρώ με ενιαία δομή. Τα 534 ευρώ πήρε ο νεαρός που έχει δουλέψει έναν χρόνο αλλά και ο άνθρωπος 58 χρονών με δύο παιδιά στο λύκειο. Αυτό ήταν μια ισοπέδωση. Όλη η Ευρώπη ψάχνει να βρει προσωπικό» ανέφερε.

«Σε μαγαζιά που έχουν εργαζόμενους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, τι κάνουμε; Θα πρέπει να έρχονται με self test το οποίο όμως βγαίνει στο περιθώριο, άρα θα πρέπει να έρχεται με rapid test, να πηγαίνει κάπου να το κάνει. Στις πλατείες θα έπρεπε ιατρικά συνεργεία να κάνουν κάθε μέρα με rapid test στους εργαζόμενους», επεσήμανε.

«Όταν λέμε εστίαση πρέπει να την ξεχωρίσουμε από τα μπαρ. Η εστίαση λειτουργεί με καθήμενους, με αποστάσεις», υπογράμμισε.

«Η κοπέλα στην υποδοχή θα πρέπει να ελέγχει εμβολιασμένους και μη. Θα το ρωτάμε και στην κράτηση» επεσήμανε εστιάζοντας στο δικό του κατάστημα. «Αλλά πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει ένας συνάδελφος στην πλατεία Μοναστηρακίου; Θα προλάβουμε να φτάσουμε στο χειμώνα ή θα φτάσουμε στο ολέθριο αποτέλεσμα “κλείνουμε τα πάντα”;» διερωτήθηκε και στάθηκε στα ερωτήματα που απομένουν να απαντηθούν από την πολιτεία για την πρακτική εφαρμογή του μέτρου.

«Ο τρόπος που οι γιατροί πλησιάζουν τον κόσμο να τον πείσουν είναι ανορθόδοξος», τόνισε.

Κλείνοντας ο Λευτέρης Λαζάρου μίλησε για το εστιατόριό του «Βαρούλκο» αναφέροντας πως το 2019 είχε 90 εργαζόμενους. «Τώρα έχουμε 50, πιστεύετε δεν πιστεύουν άνθρωποι που φοβούνται; Προσπαθώ να τους πείσω. Εγώ δεν μπορώ να διώξω εργαζόμενο που τον έχω 17 χρόνια μαζί μου» δήλωσε.

Πηγή: patrastimes.gr