Στην τελική ευθεία βαίνουν οι έρευνες για τις υποθέσεις του Δημήτρη Λιγνάδη και του Πέτρου Φιλιππίδη, που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Mega, η ανάκριση έχει ολοκληρωθεί και για τις δυο υποθέσεις και αναμένεται η Έκθεση Βουλεύματος για το αν Λιγνάδης και Φιλιππίδης θα παραπεμφθούν σε δίκη και για ποιες κατηγορίες. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών και τότε θα γνωρίζουμε την ημερομηνία έναρξης της δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς, οι δύο εκ των οποίων ανηλίκων και ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Από την έκδοση του βουλεύματος και έπειτα, η δίκη ξεκινά σε διάστημα εντός 2-3 μηνών. Από την στιγμή που υπάρχει προσωρινή κράτηση οι διαδικασίες κινούνται πιο γρήγορα γιατί δεν πρέπει να παρέλθει το 18μηνο.

Τι λέει ο Σπύρος Μπιμπίλας για την εξαφάνιση των σήριαλ με τον Φιλιππίδη από την τηλεόραση

Για την απόφαση των καναλιών να «εξαφανίσουν» τον Φιλιππίδη μίλησε στο Νewsbeast o πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Αφενός, η απόφαση είναι δικαιολογημένη γιατί μετά το σάλο που έχει δημιουργηθεί με τις κατηγορίες εναντίον του, ο Φιλιππίδης έχει γίνει αντιπαθητικός στο κοινό προκαλώντας συχνά την οργή των ανθρώπων» σχολιάζει ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και προσθέτει:

«Τα κανάλια δεν θέλουν να χάνουν σε τηλεθεαματικότητα, εξ ου και η επιλογή τους. Την ίδια στιγμή όμως, οι ηθοποιοί που συμμετέχουν σε αυτά τα σήριαλ χάνουν χρήματα αφού δεν τους αποδίδονται τα πνευματικά τους δικαιώματα. Το ποσό για την προβολή κάθε επεισοδίου σε επανάληψη, δεν είναι σημαντικό- είναι 1, 50 με 2 ευρώ τη φορά.

Αθροιστικά όμως, είναι ένα έσοδο για του ηθοποιούς που συμμετείχαν σε αυτά. Για παράδειγμα, σε ένα σήριαλ που έφτασε τα 50 επεισόδια, ένας ηθοποιός με κεντρικό ρόλο χάνει από 800 έως 1000 ευρώ ετησίως. Το ‘50 -50’ για παράδειγμα έφτασε τα 81 επεισόδια. Προσωπικά, έχω κάνει 3 μεγάλα σήριαλ με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Τα σήριαλ που έχει παίξει ο Φιλιππίδης είναι από τα πιο ευπώλητα, προβάλλονται διαρκώς. Είναι απαράδεκτο λοιπόν να χάνουν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι χρήματα λόγω κοψίματος των τηλεοπτικών σειρών».

Άλλωστε, οπως επαναλαμβάνει ο προέδρος του ΣΕΗ, η απόφαση των καναλιών δεν κινείται απ’ ο, τι φαίνεται από ευαισθησία απέναντι στο ζήτημα. Όπως τονίζει ο ίδιος: «Υπάρχουν σήριαλ εξαιρετικά, δουλειές αξιόλογες που δεν έχουν επαναληφθεί ποτέ. Υπάρχει μια τεράστια ταινιοθήκη και προβάλλονται με μονομανία τα ίδια και τα ίδια πέντε σήριαλ».

Για την ώρα πάντως, το ΣΕΗ θα περιμένει τις εξελίξεις. Όπως λέει και ο κος Μπιμπίλας: «Ελπίζω ότι αυτή είναι μια απόφαση προσωρινή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Αν δούμε ότι η κατάσταση συνεχίζεται θα πάρουμε αποφάσεις για το πως θα προχωρήσουμε».

Πηγή: patrastimes.gr