Η παράταση του lockdown είναι πλέον μονόδρομος για την κυβέρνηση αφού σύμφωνα με επιστήμονες η βελτίωση στον αριθμό των καθημερινών κρουσμάτων δεν είναι εμφανής, παρά τα μέτρα που έχουν παρθεί.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής Αθηνά Λινού μιλά στο “protothema,gr” και επισημαίνει πως «δεν είναι ακόμα πολύ εμφανής η βελτίωση στον αριθμό των κρουσμάτων. Ωστόσο έχουμε σοβαρές ενδείξεις και από τα στοιχεία που έρχονται από την μελέτη των λυμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη ότι τα μέτρα κάπως αποδίδουν. Αλλά ακόμη δεν έχουμε πλήρη εικόνα για τον αριθμό των πραγματικών κρουσμάτων».

Η κυρία Λινού δίνει την επιστημονική της άποψη για όλα αυτά που ακούγονται περί ενίσχυσης του κορωνοϊού με τις χαμηλές θερμοκρασίες τώρα πια που μπαίνουμε και στο χειμώνα. «Οι θερμοκρασίες του χειμώνα δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορωνοϊού όσο ότι λόγω του κρύου κρατάμε κλειστούς τους χώρους και δεν υπάρχει επαρκής αερισμός τους με αποτέλεσμα να μεταδίδεται πιο εύκολα ο κορωνοϊός. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε ακόμη και τώρα το χειμώνα είναι να αερίζουμε όσο περισσότερο και για αρκετό χρονικό διάστημα τους κλειστούς χώρους», επισημαίνει η Αθηνά Λινού.

Πηγή: patrastimes.gr