Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, προβαίνουν σε ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας στο δεύτερο lockdown.

«Άλλη μια δύσκολη συγκυρία και η σημερινή, βρισκόμαστε σε ακόμη μια δοκιμασία, μια μάχη, έναν πόλεμο. Πρέπει να σταθούμε ενωμένοι, να προστατέψουμε όσους αγαπάμε, την πατρίδα», είπε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη ραγδαία αύξηση των νεκρών, των κρουσμάτων αλλά και των διασωληνωμένων τις τελευταίες μέρες αλλά και την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας.

ADVERTISING

Εκκληση και παράκληση απήυθυνε ο Χαρδαλιάς για περιορισμένες μετακινήσεις για να περιοριστεί ο ιός, ενώ από τα μεσάνυχτα επιτρέπεται για λόγους εργασίας και περιπτώσεις που αφορούν την υγεία οι μετακινήσεις.

Υποχρεωτικό θα είναι το τεστ Pcr (αρνητικό) για όσους έρχονται με πτήσεις από το εξωτερικό, το οποίο να έχει γίνει πριν 48 ώρες.

Επιπλέον δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Δίνεται παράταση δύο ημερών για κομμωτήρια, δηλαδή θα λειτουργήσουν κανονικά το Σαββατοκύριακο, η αναστολή λειτουργίας ξεκινάει από τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Κλειστά λύκεια, γυμνάσια και φροντιστήρια, όπου θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση, ενώ ανοιχτά θα μείνουν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Οσον αφορά τον αθλητισμό επιτρέπεται η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και σε εσωτερικούς έως και 3 άτομα μαζί με τον προπονητή.

Επιτρέπεται επίσης η διεξαγωγή αγώνων μόνο της Super League και της Basket League, και ευρωπαϊκών αγώνων του Champions League, του Europa League, της EuroLeague και του Basketball Champions League”, με τις ειδικές συνθήκες που ισχύουν έως τώρα.

Το take away επιτρέπεται αρκεί να μην είναι ο μόνος λόγος μετακίνησης, σύμφωνα με τον υφυπουργό. Παράλληλα εξακολουθεί να ισχύει το delivery ενώ λουκέτο μπαίνει στην εστίαση.

Αυτοί ειναι οι ΚΑΔ των καταστημάτων και των επιχειρήσεων που κλείνουν το Σάββατο με την καραντίνα

Ταξί και αυτοκίνητο επιτρέπεται ένας επιβάτης, κατεξαίρεση επιτρέπεται ένας συνοδός για άτομα που χρειάζονται συνοδό, ενώ για παιδιά και γονείς δεν τίθεται κάποιο θέμα περιορισμού.

«Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί, με επιμονή και υπομονή θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το Lockdown θα εφαρμοστεί από το πρωί του Σαββάτου και θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Θα μοιάζει αλλά δεν θα είναι ίδιο με τον Μάρτιο. Ξανά sms, ανοιχτά σούπερ και φαρμακεία, διανομή φαγητού.

Πηγή: patrastimes.gr