Αλλάζουν συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα κατα τόπους στη χώρα και μαζί διαφοροποιούνται και τα μέτρα -Τι ισχύει λοιπόν για τις μετακινήσεις και τα πρόστιμα

 Με ολικό lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 (αντί για τις 21:00) τα Σαββατοκύριακα , επιχειρεί η κυβέρνηση να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού σ, μετά τη άνοδο στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων και την πίεση που αρχίζει να δέχεται εκ νέου το σύστημα Υγείας, με την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Εκτός από το δραστικό κλείσιμο στο λιανεμπόριο και στα σχολεία, τις απαγόρευσεις της κυκλοφορίας -η οποία τα Σ.Κ. ξεκινάει από τις 18.00-τα οποία φυσικά μπορεί να αλλάξουν από μέρα σε μέρα – ότι αποφασίστηκε πριν λίγες ημέρες για τις μετακινήσεις με οχήματα, ισχύει και σήμερα.

Σημειώστε πως συνεργεία και εκθέσεις αυτοκινήτων λειτουργούν κανονικά και μόνο με ραντεβού.

Ετσι λοιπόν  θα μπορούν να επιβαίνουν σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) οχήματα, καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα μέχρι δύο επιβάτες εκτός από τον οδηγό.

Η υπέρβαση του συγκεκριμένου ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο στις περιπτώσεις που στο όχημα επιβαίνουν:
α) ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή
β) άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Διπλοκάμπινα και τύπου VAN

Θα επιτρέπεται μέχρι τρία άτομα πλέον του οδηγού. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.
Υπενθυμίζεται πως εξακολουθεί να ισχύει ότι μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές, για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα 4 άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του Διευθυντή του σχολείου.

Πηγή: patrastimes.gr