Οι Γιώργος Μανωλάκης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και το σχήμα Mihalis Kalkanis Group, κατέθεσαν το βράδυ της Παρασκευής (χθες) , το δικό τους μουσικό στίγμα στη φετινή ενότητα “JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ” του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Στο νέο πολυχώρο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων, στο πρώτο μέρος το κοινό απόλαυσε τους  Γιώργο Μανωλάκη, Νίκο Σιδηροκαστρίτη και Ανδρέα Πολυζωγόπουλο σε μια μοναδική μουσική σύμπραξη, η οποία βασίστηκε  σε συνθέσεις του πρώτου, που έχουν την «ρίζα» τους στην κρητική μουσική παράδοση, αλλά με world jazz προσέγγιση και έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού.

DSC_4250 DSC_4139 DSC_4248

Η βραδιά έκλεισε με το Mihalis Kalkanis Group, Ο κοντραµπασίστας που είναι μεταξύ αυτών οι οποίοι ξεχωρίζουν ανάμεσα στους εκπροσώπους της νέας γενιάς Ελλήνων μουσικών της τζαζ  να πειραματίστηκε και αυτοσχεδίασε µε επιτυχία, παρουσιάζοντας μία μουσική απρόβλεπτη, δίνοντάς ένα αµάλγαµα ήχων.

DSC_4167

Μαζί του ήταν οι Λευτέρης Ανδριώτης κρητική λύρα • Μιχάλης Καλκάνης κοντραµπάσο • Χρήστος Καλκάνης κλαρινέτο • Βασίλης Μπαχαρίδης ντραµς • Ορέστης Μπενέκας πλήκτρα, πιάνο • Σχεδιασµός – Εκτέλεση ήχου Παναγιώτης Ριζόπουλος.

DSC_4155

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

DSC_4118

Πηγή: patrastimes.gr