Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που είναι θετικοί στον κορονοϊό παραμένουν στους 613 ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ενώ χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός πως η προσέλευση, όταν ανακοινώθηκε η χρήση και η διάθεση των self tests, ήταν μεγάλη.

Μιλώντας στο Open, η κ. Μακρή σημείωσε ότι «η εκπαιδευτική κοινότητα με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της επιστροφής στη δια ζώσης εκπαίδευση συμμορφώθηκε με τις οδηγίες και τις ακολούθησε χωρίς ιδιαίτερες απώλειες».

Τα 613 αυτά κρούσματα σύμφωνα με ειδικούς γιατρούς, όπως τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, θα μπορούσαν να μολύνουν από 5.000 έως 8.500 συνανθρώπους μας.

Τηλεκπαίδευση για τους μαθητές που είναι θετικοί στον κορονοϊό

«Μπορούν τα παιδιά που θα βρεθούν θετικά να παρακολουθήσουν με τηλεκπαίδευση συγχρόνως το μάθημα που θα γίνεται δια ζώσης ή να συμμετέχουν στα διαδικτυακά τμήματα. Αυτό όμως δεν είναι υποχρεωτικό διότι δεν ξέρουμε πόσα άτομα θα νοσήσουν» εξήγησε και τόνισε πως υπάρχει και σχετική εγκύκλιος.

Τέλος, η κυρία Μακρή τόνισε πως «τα θετικά παιδιά δεν θα πάρουν απουσίες», ενώ αναφερόμενη στο πότε θα ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Πηγή: patrastimes.gr