Ανοικτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα η σχολική χρονιά άφησε, σήμερα, η Ζέττα Μακρή.

Μιλώντας στο “ΘΕΜΑ 104,6” η υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι η πρώτη εβδομάδα με ανοιχτά τα σχολεία εξελίχθηκε ομαλά και τόνισε ότι τα προβλήματα με τους αρνητές είναι μικρά.

«Εξελίχθηκε καλά η πρώτη εβδομάδα με ανοιχτά τα σχολεία με την υποδειγματική εφαρμογή των μέτρων τόσο από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και από τους μαθητές. Σχεδόν καθολικά, η διαδικασία ήταν πολύ ομαλή. Οι αρνητές βαίνουν εξαφανιζόμενοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά αντιδράσεις γονέων, η κ. Μακρή υπογράμμισε ότι υπήρχε μία μήνυση στην Κρήτη ενώ ξεκαθάρισε ότι αν κάποιος εκπαιδευτικός μηνυθεί επειδή εφαρμόζει το νόμο, η πολιτεία θα καλύπτει τα δικαστικά έξοδα.

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας εξήγησε ότι αρχικά λόγω του 15ημέρου που δεν γίνονταν τεστ αυτοδιάγνωσης κρίθηκε αναγκαίο να απαιτηθούν δύο σελφ τεστ ανά εβδομάδα για το άνοιγμα των σχολείων. Στη συνέχεια, όπως είπε, κρίθηκε ότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο και λήφθηκε η απόφαση για ένα σελφ τεστ ανά εβδομάδα.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πότε θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, η Ζέττα Μακρή άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί λίγο νωρίτερα η ημερομηνία, λέγοντας: «Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα η σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο».

Πηγή: patrastimes.gr