Μετ’ εμποδίων η δική για τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας καθώς το δικαστήριο ανέβαλε τις συνεδριάσεις του για τον ερχόμενο μήνα. Η δική άρχισε με προβλήματα πριν από 8 μήνες και βρισκόταν στο στάδιο της εξέτασης του 3ου μάρτυρα, αποφάσισε όμως την αναβολή για τις 19 Οκτωβρίου. Αφορμή, η εγκυμοσύνη μιας εκ των συνέδρων η οποία δεν μπορούσε να συνεχίσει τα καθήκοντά της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει η δίκη καθώς δεν υπήρχε αναπληρωματικό μέλος στη σύνθεση.

Η 19η Οκτωβρίου ήταν η συντομότερη δικάσιμος που μπορούσε να δώσει το δικαστήριο ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος ενώ εκτιμάται ότι στην νέα σύνθεση θα κληρωθεί και αναπληρωματικό μέλος μιας και η διαδικασίας προβλέπεται πολύμηνη.

Η δίκη άρχισε πριν από 8 μήνες με 21 κατηγορούμενους στο εδώλιο, αλλά λόγω της μικρής δικαστικής αίθουσας έπρεπε να αναζητηθεί μια νέα μεγαλύτερη αίθουσα για να καλύπτει τις ανάγκες της διαδικασίας. Στη συνέχεια, ο κορονοϊός πήγε πίσω την δική, η οποία άρχισε το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο μεταξύ των κατηγορουμένων, σε βαθμό πλημμελήματος για την πλημμύρα του 2017 που κόστισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους, κάθονται η τέως περιφερειάρχης Αττικής, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων.

Πηγή: patrastimes.gr