Ποινική δίωξη για το κακούργημα της διακεκριμένης κλοπής κατ’ εξακολούθηση και τα πλημμελήματα της απείθειας και παράβασης του νόμου περί όπλων άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 58χρονου που συνελήφθη για τη διάρρηξη θυρίδων σε τράπεζα στο Ψυχικό.

Οι επίμαχες θυρίδες ανήκαν σε τέσσερις γυναίκες, σύμφωνα με τις καταγγελίες των οποίων κλάπηκαν μετρητά που συνολικά υπερβαίνουν τις 150 χιλιάδες ευρώ αλλά και μεγάλης αξίας κοσμήματα και χρυσές λίρες.

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε Τακτικό Ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος.

Για την υπόθεση μίλησε στον “ΑΝΤ1” ο Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος των θυμάτων της ληστείας. Ο ίδιος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πρόσβαση που είχε ο κατηγορούμενος στο θησαυροφυλάκιο παρά το ποινικό μητρώο του.

«Αυτό το οποίο για εμένα είναι εξόφθαλμο και εξοργιστικό είναι ότι επετράπη σε έναν άνθρωπο με τέτοιο ποινικό μητρώο και τέτοιο παρελθόν να ανοίξει θυρίδα το 2018 χρονιά την οποία έχει κατηγορηθεί κιόλας ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση και να του δοθεί πρόσβαση σε ένα θησαυροφυλάκιο το οποίο ούτε ελέγχεται ούτε βιντεοσκοπείται»,είπε ο κ. Μαρακάκης και σημείωσε ότι η διάρρηξη έγινε με κατσαβίδι.

Πηγή: patrastimes.gr