Η ανάρτηση απελπισίας στο Facebook και η έκκληση για βοήθεια της Μαργαρίτας Θεοδωράκη αποτέλεσαν θέμα συζήτησης την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα με αντικρουόμενα σχόλια. Η βοήθεια του κόσμου ωστόσο ήταν μεγάλη, καθώς εστάλησαν τσουβάλια με τροφή για τα 57 κατοικίδιά της, ενώ το κομμένο από τη ΔΕΗ ρεύμα στο σπίτι της στο Βραχάτι Κορινθίας καλύφθηκε από χορηγία.

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη έστειλε νέο μήνυμα, αυτή τη φορά μέσω της εκπομπής του Alpha «Kαλύτερα δε γίνεται». Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας, μετέφερε υπό την έγκρισή της όπως ειπώθηκε τα λεγόμενά της: «Μίλησα χθες το βράδυ και μου ζήτησε να σας μεταφέρω το εξής: “Μη με βανδαλίζετε, μη με πυροβολείτε” απέναντι στα σχόλια που γράφτηκαν. Θεωρεί ότι αυτή η ανάρτησή της αφορά όλους τους μουσικούς της Ελλάδας γιατί πεινάνε αυτή τη στιγμή. Μου ζήτησε να μεταφέρω αυτά τα λόγια λόγω του ότι η Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” είναι απλήρωτη εδώ και πολλούς μήνες με αποτέλεσμα να έχει βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο για τις συναυλίες και τις παραστάσεις που θα γίνονταν για τα 95 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης. Άρα όλο αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος» είπε ο δημοσιογράφος.

Τέλος, αναφορικά με τη στάση του Μίκη Θεοδωράκη, ο δημοσιογράφος πρόσθεσε: «Αυτό που ξέρω και μου μετέφερε η Μαργαρίτα είναι ότι όλες τις κινήσεις τις γνωρίζει και της συμπαραστέκεται».

Πηγή: patrastimes.gr