Οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου, προέβησαν σε επανακατάθεση στη Βουλή της ερώτησης, που πρόσφατα είχαν υποβάλει, με θέμα την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην κοινωνία της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων από τις φήμες για την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου, του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Καλαβρύτων.

Αιτία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αποτελεί η απαξία, που επέδειξαν οι ηγεσίες των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δικαιοσύνης στο να χορηγήσουν απαντήσεις αναφορικά με το αν πληρούνται τα κριτήρια που έχουν τεθεί ήδη από το έτος 2018, για να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στον νέο σχεδιασμό και να καταστεί εφικτή η κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων.

Τα κριτήρια αυτά είναι η εξέλιξη της κτηματογράφησης, η ψηφιοποίηση των αρχείων των προς κατάργηση Υποθηκοφυλακείων, ο αριθμός των πράξεων που ήδη διενεργούνται ηλεκτρονικά και η λήψη υπόψη οικονομικών και λειτουργικών στοιχείων των προς κατάργηση δομών.

Αντί απάντησης, λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάθεση της ερώτησής μας, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 1198/29.03.2021, η με αριθμό 131/6/18.03.2021 απόφαση του ΔΣ του Ν.Π.Δ.Δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 1 της οποίας «Το Ειδικό Άμισθο Υποθηκοφυλακείο Καλαβρύτων, μετά την παρέλευση της 5ης Απριλίου 2021, καταργείται.».

Κατόπιν τούτου, η απάντηση στα ερωτήματα που θέσαμε καθίσταται επιτακτική, προκειμένου οι πολίτες και οι επαγγελματίες / συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων να γνωρίζουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Πηγή: patrastimes.gr