Την έντονη αντίδραση της προέδρου στον Ιατρικό Σύλλογο της Πάτρας και αντιπρόεδρος τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο Άννα Μαστοράκου προκάλεσε η επίταξη των 206 πρώτων  ιδιωτών γιατρών από την κυβέρνηση, με επιχείρημα τις ανάγκες της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον κορονοιο .

Η κ. Μαστοράκου μιλώντας στην εκπομπή “πράσινο κόκκινο σε γαλάζιο φόντο” του Γιάννη Γεωργοπούλου στον max fm, επεσήμανε ότι είναι υποκριτικό κάθε επιχείρημα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να την αιτιολογήσει, όταν την ίδια ώρα τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, έχουν υπάρξει οικειοθελής δηλώσειςς από ιδιώτες γιατρούς,  για ένταξη στο ΕΣΥ, αλλά μέχρι σήμερα παρότι έχουν περάσει αρκετοί μήνες δεν έχουν λάβει απάντηση .

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ κ. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ


Χαρακτηριστική περίπτωση  είναι αυτή των εννέα γιατρών από την Πάτρα οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έθεσαν αυτούς στη διάθεση του υπουργείου υγείας και του ΕΣΥ αλλά δεν πήραν καμία απάντηση .

Η κυρία Μαστοράκου επισήμανε επίσης, ότι την  ώρα που η κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη των πρώτων 206 γιατρών αποφάσιζε να μην αξιοποιήσει 260 γιατρούς αντίστοιχων ειδικοτήτων,  των οποίων η αξιολόγηση και κρίση για πρόσληψη στο ΕΣΥ έχει ήδη ολοκληρωθεί και αρκούσε η υπογραφή της απόφασης και η δημοσιοποίηση της στο φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης .

Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου και αντιπρόεδρος του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου υποστήριξε επίσης, ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο στο επόμενο διάστημα ανάλογες κινήσεις να γίνουν από το υπουργείο υγείας και την κυβέρνηση σε ότι αφορά ενδεχόμενη επίταξη γιατρών και στην Πάτρα εάν τα πράγματα συνεχίσουν να είναι δύσκολα σε σχέση με την καταγραφή νέων κρουσμάτων. Σε ότι αφορά την απόφαση για διάθεση RAPID TEST από φαρμακεία και την πραγματοποίηση από τους πολίτες κατ’ οικον  των εξετάσεων προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο είναι θετική στον κορωνοϊό έκανε λόγο για θρυαλλίδα η οποία θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και αδυναμία περιορισμού εξάπλωσης του ιού.

Πηγή: patrastimes.gr