Για τον αστυνομικό που προφυλακίστηκε κατηγορούμενος ότι κρατούσε και εξέδιδε 19χρονη στη Ηλιούπολη μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Πέμπτη (15/7) ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Δηλώνοντας πως αν κάποιος άλλος έχει βάλει πλάτη, είτε πρόκειται για αξιωματικό είτε για απλό αστυνομικό, θα πρέπει αμέσως να επιβεβαιωθούν τα ονόματα για να ξεσκεπαστεί όλο το κύκλωμα ο Σταύρος Μαροειδάκος εξήγησε πως στην παρούσα φάση αναμένεται η εισαγγελική διάταξη που θα επιτρέψει να γίνουν γνωστά τα ονόματα του αστυνομικού και του πατέρα, όπως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

«Αυτό θα επιτρέψει και στις άλλες κοπέλες που έπεσαν θύματα του αστυνομικού να σπάσουν τη σιωπή τους και να καταθέσουν, ώστε να δουν την πραγματική έκταση της υπόθεσης» είπε στο “Mega”.

Οι φωτογραφίες στα social media με όπλα και σκόνη
Σύμφωνα με όσα τόνισε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών στο παρελθόν ο αστυνομικός είχε αναρτήσει φωτογραφίες στα social media, όπου απεικονιζόταν μαζί με όπλα και σκόνη, που όπως αποδείχτηκε αργότερα δεν ήταν ναρκωτικά.

«Η υπηρεσία είχε διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση και γι’ αυτό το περιστατικό αθωώθηκε. Στη συνέχεια, ο αστυνομικός απειλούσε συναδέλφους και λόγω του κορονοϊού ”πάγωσε” το πειθαρχικό συμβούλιο» είπε.

«Δεν υπάρχει κανένα ίχνος συγκάλυψης σε τέτοια μιάσματα που φοράνε στολή» ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος και σημείωσε πως η αστυνομία διαθέτει ειδικά τμήματα που διαχειρίζονται τέτοιες υποθέσεις.

«Υπάρχουν σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας ειδικά τμήματα με ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, τα οποία καταρτίζονται από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς οι οποίοι μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις καταγγελίες και να κατευθύνουν τα θύματα άμεσα σε συνεργασία με την εισαγγελία. Τηρείται η διαδικασία, άμεσα διατάζεται ιατροδικαστική έκθεση» υπογράμμισε.

«Η βία έχει πολλές μορφές»
«Το ζητούμενο δεν είναι τι κάνει ο θύτης αυτή η στιγμή. Η εξοικείωση με τη βία ξεκινάει από νωρίς και έχει διάφορες μορφές. Εκτός από τη σεξουαλική βία, υπάρχει η λεκτική και ψυχολογική. Πρέπει να καταλάβουμε την κατάχρηση της γονεϊκής εξουσίας, πως θα μπορούμε να προστατεύσουμε τα νέα παιδιά από τέτοιες καταστάσεις», υποστήριξε μιλώντας στο Mega ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.

«Αυτό που καταγράφεται είναι απουσία εμπιστοσύνης και είναι ένα διαρκές αίσθημα ανασφάλειας. Αυτό πρέπει να κερδίσουμε, να μπορέσει το άτομο να νιώσει ασφαλές μέσα του και να μπορέσει σιγά σιγά να εκμυστηρευτεί και να μοιραστεί» συμπλήρωσε.

Ενδοοικογενειακή βία, ένα βουβό έγκλημα
«Η ενδοοικογενειακή βία είναι βουβό έγκλημα που πολλές φορές δεν καταγγέλλεται, καθώς τα θύματα κυριεύονται από φόβο» επεσήμανε από την πλευρά της η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

«Είναι πολύ σημαντικό να δούμε ότι αυτό το κορίτσι κατά τη διάρκεια της κακοποίησης της δεν μπορούσε να απευθυνθεί στο δικό της περιβάλλον, στην ιδιά της τη μητέρα, καθώς όπως έγινε γνωστό η μητέρα της δεν γνώριζε. Αυτό επισφραγίζει άλλη μια φορά το γεγονός ότι ενδοοικογενειακή βία είναι ένα βουβό έγκλημα που δεν καταγγέλλεται από τα θύματα γιατί φοβούνται» είπε στο “Mega”.

«Τα θύματα πρέπει να βρουν το θάρρος να απευθυνθούν στο αστυνομικό τμήμα» ανέφερε η δικηγόρος κλείνοντας.

Πηγή: patrastimes.gr