«Τα χρήματα που έδωσε η ελληνική Πολιτεία έπιασαν τόπο, σώθηκαν ζωές» τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι και στον Αρη Πορτοσάλτε, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης για τη σχετική καμπάνια των ΜΜΕ. Κατηγόρησε δε την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας:

«Θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με έναν τρόπο πολιτικού πατερναλισμού, ότι οι Έλληνες εκμαυλίζονται από τα εκμαυλισμένα Μέσα; Ε, όχι. Οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα, την ικανότητα, την ευθυκρισία να κρίνουν αν ένα Μέσο είναι φιλικό ή όχι προς την κυβέρνηση. Δεν πιστεύουν οτιδήποτε τους σερβίρεται, υπάρχει μια ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Οι Έλληνες δεν είναι “κοπάδι, αντιλαμβάνονται ποια είναι τα Μέσα που παρέχουν γνήσια και αντικειμενική πληροφόρηση και αυτά στηρίζουν», υποστήριξε σε υψηλούς τόνους.

Εξάλλου, «δεν το δέχομαι αυτό από μια κυβέρνηση που έπραξε αυτά τα οποία έπραξε κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση (…) Πέρα από τη ζήτημα των τεσσάρων αδειών που εξ ορισμού σημαίνει μια προσπάθεια συρρίκνωσης της ελευθερίας διακίνησης της πληροφορίας, να θυμηθούμε ότι είχαμε πλειοδοτικό διαγωνισμό. Από άλλα μετερίζια κάποιοι είχαμε τότε αντιταχθεί σφόδρα στο ότι η πληροφορία έβγαινε σε πλειστηριασμό. Όταν δίνεις την πληροφορία σε εκείνον που δίνει τα περισσότερα, το μόνο που κάνεις, είναι να ξεπουλάς τη δημοκρατία. Θυμίζω ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν, κατά δήλωσή τους, “λαγοί”, υπήρχε το ζήτημα της έλλειψης ελέγχου του πόθεν έσχες. Δεν έγινε το νόμιμο και το αυτονόητο, ένας έλεγχος δηλαδή του πού βρήκε τα χρήματα ο κ. Καλογρίτσας».

Επί της ουσίας της κατανομής των ποσών στα ΜΜΕ, «υπήρξε ένας ανεξάρτητος εκτιμητής, δεν θελήσαμε εμείς να θέσουμε τα κριτήρια (…) Μέσα που στρεβλώνουν συστηματικά το κομμάτι της ενημέρωσης που έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία, δεν θα έπρεπε να μεταφέρουν τέτοιου τύπου μηνύματα», είπε ακόμη τονίζοντας ότι «τα χρήματα δόθηκαν με διαφάνεια, σε πολύ μεγάλο εύρος Μέσων, και πανελλαδικών και περιφερειακών».

Ερωτηθείς για την αντίδραση της εταιρείας «Alter Ego Media» και του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε τα εξής: «Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εκτίμησε ότι τα χρήματα αυτά δεν τα χρειάζεται ή ήταν, ενδεχομένως, λιγότερα από εκείνα τα οποία ανέμενε. Σε κάθε περίπτωση είναι απόλυτο δικαίωμά του να μη λαμβάνει τα χρήματα αυτά. Στο μέτρο που υφίσταται αυτή η επιστροφή, θα αποδοθούν εκεί όπου πρέπει να αποδοθούν, έτσι ώστε να πιάσουν τόπο, πάλι στο πεδίο της ενημέρωσης για την καταπολέμηση του ιού».

Πηγή: patrastimes.gr