Κατηγορηματικός για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορωνοϊού εμφανίστηκε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

«Άφοβα θα το κάνουμε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όπως κάνουμε όλα τα εμβόλια στα παιδιά μας. Όλα τα εμβόλια μπορεί να έχουν κάποιες παρενέργειες, αλλά τα κάνουμε τα εμβόλια. Είναι ένα κανονικό εμβόλιο όπως όλα τα εμβόλια και όλα τα φάρμακα. Το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Τα εμβόλια πέρασαν όλες τις φάσεις για να πάρουν έγκριση. Δεν είναι πειραματικά. Αν θέλουμε να τελειώσουμε την πανδημία, πρέπει να εμβολιάσουμε και τα παιδιά μας» τόνισε στο “Mega”.

Όπως ανέφερε ο παιδίατρος η απόφαση για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 15 ετών λήφθηκε στις 7 Ιουλίου, ενώ στις 29 του ίδιου μήνα αποφασίστηκε ο εμβολιασμός των παιδιών από 12 ετών και πάνω.

«Η απόφαση λήφθηκε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συγκροτείται από καθηγητές παιδιατρικής. Αυτή η Επιτροπή αποφασίζει τόσα χρόνια για όλα τα εμβόλια που κάνουμε στα παιδιά. Έγκυρη απόφαση που στηρίζεται και από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία» υπογράμμισε.

Τέλος τόνισε την ανάγκη να εμβολιαστούν απαραίτητα τα παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

«Είμαστε δεύτερη σε παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη. Τα παιδιά που είναι παχύσαρκα ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν το εμβόλιο. Όπως ένα παιδί που έχει καρκίνο, άσθμα, διαβήτη» είπε.

Πηγή: patrastimes.gr