Δεν αποκλείται να κλείσουν ακόμα και 25 μαγαζιά

Σε οριστικό κλείσιμο πέντε καταστημάτων φαίνεται πως προχωρά η αλυσίδα Βενέτη μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Όπως πληροφορείται το FnB Daily, ο λόγος που η Διοίκηση οδηγείται σε αυτή την απόφαση είναι η ακαμψία των ιδιοκτητών των ακινήτων, στα οποία στεγάζονται τα καταστήματα της αλυσίδας, οι οποίοι δείχνουν να μην καταλαβαίνουν το πρόβλημα και το λόγο αδυναμίας πληρωμής των ενοικίων, γεγονός που οδηγεί σε προστριβές. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η διοίκηση δεν αποκλείει να κλείσει ακόμα 20 καταστήματα μέσα στο 2021.

Μεταξύ των καταστημάτων, που φαίνεται ότι θα κλείσουν, είναι εκείνα σε Άλιμο, Περιστέρι και Πλάκα.Σύμφωνα με πληροφορίες του FnB Daily, εάν δεν υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση, ώστε να ενταχθούν τέτοιου τύπου επιχειρήσεις στο μέτρο του 40% του ενοικίου, η αλυσίδα θα αναγκαστεί να κλείσει και άλλα πέντε καταστήματα μέχρι τέλος του έτους και ακόμη 20 την επόμενη χρονιά.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς στο FnB Daily, η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει την οριζόντια ένταξη όλων των επιχειρήσεων στα προνόμια του 40% και στη μείωση του μισθώματος, προκειμένου να ενισχυθούν αυτήν την περίοδο.

Σημειώνεται ότι, πριν την πανδημία, το δίκτυο του Βενέτη ήταν 110 καταστήματα, ενώ είχαν προγραμματιστεί να ανοίξουν ακόμα τέσσερα: Σε Ομόνοια, το οποίο έχει ήδη αρχίσει τη λειτουργία του, Νέα Ιωνία, Κηφισιά, Ψυχικό και Χανιά.

Το σύντομο ιστορικό των φούρνων Βενέτη

1948

Ο πρώτος φούρνος Βενέτη ανοίγει στη Νέα Ερυθραία(Στην σημερινή Κηφισιά) . Από τότε το μαγικό ταξίδι μας στον χώρο της χειροποίητης αρτοποιίας προσφέρει μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

1972

Ο κ. Χαράλαμπος Βενέτης, σε ηλικία μόλις 24 χρονών, αναλαμβάνει τον οικογενειακό φούρνο.

1975

Ο οικογενειακός φούρνος μεταφέρεται στην Τατοίου και γίνεται σημείο αναφοράς για όλη την Αττική. Μια σειρά από νέες κατηγορίες ευρωπαϊκών άρτων, νέα προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής αλλάζουν τον γευστικό χάρτη της Αθήνας.

1994

Το πρώτο, στην κατηγορία αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής, κατάστημα με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise).

1995

Νέα μονάδα παραγωγής στην περιοχή της Λυκόβρυσης, με χώρους παραγωγής 14.000 τ.μ.

2010

ΒΕΝΕΤΗ FOOD HALL. Το πρωτοποριακό concept καταστήματος, που αλλάζει για πάντα την έννοια του φούρνου,

2012

«ΒΕΝΕΤΗ 1948». Η premium σειρά ΒΕΝΕΤΗ. Πρώτο κατάστημα «ΒΕΝΕΤΗ 1948» στην Κηφισίας. Θα ακολουθήσουν, το εμβληματικό ΝΕΟΝ στην Ομόνοια, στο νησί της Μυκόνου και πολλά ακόμη. Υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες, κορυφαίας ποιότητας προϊόντα κι ένα αρχιτεκτονικό μικροσύμπαν με επιβλητικό και ταυτόχρονα φιλόξενο design.

2018

5 νέα καταστήματα, διεθνών προδιαγραφών, στον Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η ΒΕΝΕΤΗ, κατέχοντας ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, αντιλήφθηκε ότι οι σημερινές ανάγκες του καταναλωτή έχουν αλλάξει, καθώς δεν έχει σταθερά γεύματα και εργάζεται ως αργά.

Έτσι, την τελευταία δεκαετία, η εταιρία ΒΕΝΕΤΗ κάνει τη μεγάλη τομή στην αγορά της εστίασης, της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής: δύο νέα πρωτοποριακά concept καταστημάτων, τα ΒΕΝΕΤΗ FOOD HALL και τα ΒΕΝΕΤΗ 1948 αλλάζουν, μια για πάντα, την έννοια και τη συνολική εικόνα του ελληνικού φούρνου.

Πηγή: patrastimes.gr