Ο Αύγουστος «εγκαταλείπει» την Δυτική Ελλάδα με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες καθώς σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα σε πολλές περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αίσθηση θερμοκρασίας προσώπου θα παραπέμπει σε πολύ μεγαλύτερες ενδείξεις.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία η αυριανή (Δευτέρα ημέρα) αναμένεται να είναι μία από τις πιο ζεστές του μήνα που φεύγει με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40 και 41 βαθμούς Κελσίου στον κάμπο της Ηλείας και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Στην πόλη της Πάτρας η πρόβλεψη της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας κάνει λόγο για 39 βαθμούς Κελσίου γεγονός που σε συνδυασμό με την ύπαρξη αυξημένης υγρασίας θα δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα.

40

agr pirgos

Αναλυτικότερα:

Η  θερμοκρασία στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο , την  Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο θα κυμανθεί από 20 έως 38 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο 39 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν Μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Πηγή: patrastimes.gr