Φοιτήτρια του Πανεπιστήμιου Πατρών του Τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων είναι ένα από τα μέλη της ομάδας που  διακρίθηκε στον δεύτερο απομακρυσμένο μαραθώνιο καινοτομίας «AntivirusCrowdhackathon» που διοργανώθηκε στις 21-24 Μαΐου από την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η ομάδα ξεχώρισε ανάμεσα σε 34 ομάδες ως μία από τις τρεις καλύτερες εφαρμογές στην κατηγορία Αντιμετώπιση Συνεπειών – Ready2Deploy

Η βραβευμένη εφαρμογή αφορά στην  δημιουργία ενός προσωπικού βοηθού  ενημέρωσης και πρόληψης για τον κορωνοϊό.

Η ομάδα COVID-botAssistant αποτελείται από έξι νεαρούς ελληνικής και κυπριακής καταγωγής με γνώσεις στους τομείς της Επιχειρηματικότητας, Πληροφορικής, Ψηφιακού Μάρκετινγκ, Βιοεπιστημών και Νομικής.

Το COVID-botAssistant είναι έξυπνο chatbot, βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη, που παρέχει εύκολη πρόσβαση των πολιτών σε αληθής και αξιόπιστες πληροφορίες σε ερωτήματα σχετικά με την πανδημία COVID-19. Σκοπός είναι η καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων καιπαραπληροφόρησηςμέσωτηςέγκαιρης και αξιόπιστης ενημέρωσης για την  ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτώνκαι την ασφαλή επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο χρήστης μπορεί να ρωτήσει το COVID-botAssistant οποιαδήποτε σχετική ερώτηση για πρόληψη, ανησυχίες και για την τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας σε οποιαδήποτε χώρα. Η απάντηση δίνεται στον χρήστη σε μορφή κειμένου, βίντεο, γραφήματος ή σε συνδυασμό, ώστε η πληροφορία να διατυπωθεί λεπτομερώς και όσο το δυνατόν περισσότερο κατανοητή.

Η πληροφόρηση από αξιόπιστες πηγές είναι η καλύτερη πρόληψη για τους κινδύνους παραπληροφόρησης σε αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση.

Τα μέλη της ομάδας 

  • Αθηνά Σταυρινίδου Legal Advisory
  • Άρτεμις Αυγέρου DigitalMarketing & BusinessOutreach/πανεπιστήμιο Πάτρας
  • Γουάηλ Αλ Μάσρι Full-stack & Business Development
  • Δανιήλ Σουριανός Business Development &Outreach
  • Μιαελίνα Λιόντου Biosciences &MedicalContent
  • Νικόλ Ντάγκλας Data Sciences & Development

Πηγή: patrastimes.gr