Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, έθεσε ως προτεραιότητα την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού, αλλά και την ενημέρωσή του, αφού προστατευμένος πολίτης, είναι ο ενημερωμένος πολίτης.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «COVID19+ΕΜΒΟΛΙΑ: Ακούμε και ρωτάμε τους ειδικούς» και η απήχηση στους πολίτες από όλη την Ελλάδα, στην πρωτοβουλία αυτή, της Δημοτικής Αρχής, ήταν εντυπωσιακή. 

Συμμετείχαν πάνω από 1.000 άτομα από την Πάτρα, την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, τους Λειψούς, την Κάσο, την Μήλο, την Θράκη, τα Γιάννενα, την Θεσσαλονίκη και αλλού.

Στο διακδικτυακό σεμινάριο, συμμετείχε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις συμμετεχόντων πολιτών, ενώ οι ομιλητές επιστήμονες, με εκλαϊκευμένο λόγο, έδωσαν απλές, κατανοητές απαντήσεις για την πανδημία τον κορωνοϊό και τα εμβόλια, στους πολίτες που παρακολουθούσαν και ζητούσαν με τις ερωτήσεις τους, να ενημερωθούν.

Χαιρετισμό, απηύθυναν,  η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, Κώστας Γιαννόπουλος, ο Οργανωτικός Συντονιστής  του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Δυτικής Ελλάδας, Σπύρος Παπαδάκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Πατρέων, Τίμος Πατρινός.

Για τον Covid – 19 και τον εμβολιασμό, μίλησαν οι εξής: Αγγελική Γαριού – Παπαλεξίου, ΣΕΕ Φυσικών Επιστημών, βιολόγος, PhD, Med, με θέμα: «Αναδυόμενες ασθένειες και εμβόλια», η Ιουλία Συροκώστα –Σταθοπούλου, Διευθύντρια ΕΣΥ, Παθολογική Κλινική και Τμήμα Λοιμώξεων Π.ΓΝ. Πατρών, με θέμα: «Covid – 19, τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα», η Ζωή Λυγερού, Καθηγήτρια Βιολογίας, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα: «Τα εμβόλια και οι τεχνολογικές ανάπτυξής τους», η Καρολίνα Ακινόσογλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα: «Εμβόλια για Covid – 19» και ο Χαράλαμπος Γώγος Καθηγητής Παθολογίας, Μέλος επιτροπής ειδικών Υπουργείου Υγείας, Εθνικός εκπρόσωπος ομάδας εργασίας Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη θεραπεία του Covid-19, στην ενότητα: Συζητάμε με τους ειδικούς.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στον λαό και την προστασία της υγείας του, δεδομένου ότι η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν σε τέτοιο βαθμό εξελιχθεί, που οι επιπτώσεις της πανδημίας μπορούσαν να έχουν ελαχιστοποιηθεί, όμως το σύστημα που ζούμε, αντιμετωπίζει τα πάντα ως εμπόρευμα, ακόμα και τους ευαίσθητους τομείς, όπως του φαρμάκου, του εμβολίου και συνολικά της υγείας. Αυτός είναι ο πραγματικός και ορατός εχθρός, από τον οποίο ο λαός πρέπει να απαλλαγεί. Η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με ενίσχυση των υποδομών και ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Το διαδικτυακό σεμινάριο οργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας, τον  Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) και το (ΠΕΚΕΣ) Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή: patrastimes.gr