Μέσα από το taxisnet οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να δουν σε ποιο στάδιο επεξεργασίας βρίσκονται οι αιτήσεις για αποζημιώσεις που έχουν υποβάλει για τα κουρέματα ενοικίων που έχουν γίνει από τον περασμένο Μάρτιο.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενδεχομένως να θέσει και από σήμερα τη δυνατότητα να μπορούν να ελέγχουν οι φορολογούμενοι μέσω του taxisnet που βρίσκεται η αίτησή τους, και έτσι δεν θα χρειάζεται να περιμένουν για email ή να επικοινωνούν οι ίδιοι με τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Η διαδικασία θα είναι ως εξής:

Στην κεντρική σελίδα της ΑΑΔΕ επιλέγετε: Πολίτες – Ακίνητα – Μισθωτήρια Ακινήτων
Στην συνέχεια επιλέγετε «Δηλώσεις COVID»
Εισάγετε τους κωδικούς σας στο Taxisnet
Θα βρεθείτε στην σελίδα με τις προσωποποιημένες ενημερώσεις όπου επιλέγετε «είσοδος»
Στο παράθυρο «Αποτελέσματα επεξεργασίας δηλώσεων COVID» επιλέγετε την δήλωση που σας αφορά και κάνετε «κλικ» στο «εκτύπωση» app-aade
Μέσα από αυτήν την εφαρμογή οι εκμισθωτές με απώλειες στα εισοδήματα λόγω της πανδημίας:
Θα ενημερώνονται για το αν δικαιούνται και αν έχουν λάβει το συμψηφισμό με τις φορολογικές οφειλές για τα κουρεμένα ενοίκια της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου.
Για τις άμεσες αποζημιώσεις σε χρήμα για τα μειωμένα μισθώματα από το Νοέμβριο και μετά.
Παράλληλα, θα δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης για το αν έχουν υπάρχουν λάθη στις δηλώσεις με αποτέλεσμα όσοι έχουν αιτηθεί να αποκλείονται από τις ενισχύσεις.

Σημειώνεται ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν λάβει ακόμα τις αποζημιώσεις αλλά και τους συμψηφισμούς φόρων για τα μειωμένα ενοίκια του περσινού Μαρτίου λόγω λαθών στις αιτήσεις, αλλά και λόγω καθυστερήσεων στην εκκαθάριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Σήμερα πάντως πληρώνονται οι οι ιδιοκτήτες που είχαν υποβάλει δηλώσεις Covid έως τις 10 Μαρτίου για τα απολεσθέντα ενοίκια Ιανουαρίου, αλλά και ορισμένες αποζημιώσεις που αφορούν στον Δεκέμβριο. Σε όσες δηλώσεις έχουν εντοπιστεί λάθη, οι πληρωμές θα γίνουν, αφού έχουν γίνει οι διορθώσεις, μετά τις 30 Μαρτίου.

Πηγή: patrastimes.gr