Μείωση 74,9% παρουσιάζει ο δείκτης κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφών δραστηριοτήτων κατά το γ’ τρίμηνο του 2020, την θεωρούμενη υπό κανονικές συνθήκες υψηλή σεζόν για τον ελληνικό τουρισμό, έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2019.

Πρόκειται για την πρώτη φορά μέσα στην τελευταία πενταετία που ο δείκτης του τζίρου στα τουριστικά γραφεία παρουσιάζει μείωση την περίοδο αυτή, ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος ως απόρροια των επιπτώσεων της πανδημίας. Δυστυχώς, η μείωση για  το σύνολο του 2020 αναμένεται να είναι μεγαλύτερη, δεδομένου ότι το 2ο και το 4ο τρίμηνο του έτους η τουριστική κίνηση ήταν σχεδόν μηδενική.

Στοχεύοντας στην επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού, η FedHATTA θα συνεχίσει με την ίδια δυναμική, τις δράσεις εξωστρέφειας σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, και θα συνεχίσει να αξιοποιεί την εκπροσώπησή της σε διεθνείς φορείς οργανωμένου τουρισμού, όπως η ECTAA, προς όφελος του κλάδου και του ευρωπαϊκού και ελληνικού τουρισμού, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: patrastimes.gr