Τα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 στο Σίδνεϊ μειώθηκαν αλλά εξακολουθούν να κυμαίνονται κοντά στα επίπεδα ρεκόρ, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας εξετάζει την άσκηση πιέσεων προς τις πολιτείες, ώστε να τηρήσουν το σχέδιο του ανοίγματος της κοινωνίας σε εθνικό επίπεδο, όταν η χώρα επιτύχει ένα επίπεδο εμβολιασμού σε ποσοστά 70%-80%.

Η εθνική κυβέρνηση, που αποτελείται από ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς ηγέτες, θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα με φόντο τις ανησυχίες που εκφράζουν μερικές πολιτείες, με δεδομένο τον υψηλό αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων στο Σίδνεϊ, παρά το lockdown που έχει επιβληθεί εκεί εδώ και δύο μήνες.

Η Νέα Νότια Ουαλία ανέφερε 882 νέα περιστατικά μόλυνσης, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν εντοπιστεί στην πρωτεύουσα Σίδνεϊ. Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος από τον αριθμό ρεκόρ των 1.029 κρουσμάτων που είχε αναφερθεί χθες, καθώς οι αξιωματούχοι δίνουν μάχη για τον περιορισμό της εξάπλωσης των περιστατικών της παραλλαγής Δέλτα.

Αναφέρθηκαν επίσης δύο νέοι θάνατοι, ενώ 117 άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με τους 103 από αυτούς να είναι ανεμβολίαστοι.

Παρά την αύξηση των περιστατικών μόλυνσης, οι πολιτειακές αρχές ανακοίνωσαν ένα κλιμακωτό σχέδιο επιστροφής των μαθητών στα σχολεία από τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε και αναμένουν το ποσοστό εμβολιασμού να φτάσει στο 70%, από το 32% που βρίσκεται σήμερα.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν δήλωσε ότι θα επικεντρώσει περισσότερο την προσοχή της στα ποσοστά εμβολιασμού και στον αριθμό των νοσηλειών και όχι στον ημερήσιο αριθμό των περιστατικών μόλυνσης, καθώς η εκστρατεία εμβολιασμού επιταχύνεται.

«Είναι τα δύο πράγματα που θα είναι σημαντικά ακόμη και όταν αρχίσουμε να ξαναζούμε τη ζωή μας με περισσότερη ελευθερία με τους εμβολιασμούς στο 70% και μετά προφανώς στο 80%…, αρχίζουμε να κάνουμε αυτή την αλλαγή σκεπτικού στη Νέα Νότια Ουαλία» δήλωσε η Μπερετζικλιάν στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου.

Πηγή: patrastimes.gr