Την άποψη ότι η υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων δεν θα πρέπει να προχωρήσει ούτε και το 2021 διατυπώνει με ανάρτησή του στο Facebook o φοροτεχνικός Χρήστος Μελάς.

Όπως εξηγεί πρόκειται για άλλη μια «γραφειοκρατική υποχρέωση» που θα επιβαρύνει επαγγελματίες και λογιστές στο πλαίσιο της ειδικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του κορωνοϊού.

Η ανάρτηση του κ. Μελά έχει ως εξής:

«Λόγω της ειδικής κατάστασης που διαμορφώνεται στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο (πανδημία), ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΎΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ τα ηλεκτρονικά βιβλία, ούτε για το 2021.

Αυτό πρέπει να ανακοινωθεί ΑΜΕΣΑ, για να μην τρέχουν και δεν φτάνουν όλοι οι επαγγελματίες, εν μέσω κορωνοϊού.

Η επιβολή τώρα, μιας επιπλέον γραφειοκρατικής υποχρέωσης, θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και κυρίως τους λογιστές, που βρίσκονται ήδη στα όρια τους…

Ο προβληματισμός βέβαια είναι γενικότερος.

Ποια θα είναι η ωφέλεια και ποιο το κόστος με το να τηρούνται ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, τα βιβλία των επαγγελματιών, κάτι που ίσως δεν εφαρμόζεται, πουθενά αλλού σε ολόκληρο τον πλανήτη…

Καλό θα είναι κύριοι, να σκεφθείτε και να εφαρμόσετε στην παρούσα φάση, ένα πιο ΧΡΗΣΙΜΟ μέτρο, που θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους των επιχειρήσεων-επαγγελματιών και στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος.»

Πηγή: patrastimes.gr