Αρνητικοί εμφανίζονται οι πολίτες στη Γερμανία αναφορικά με τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Ο επικεφαλής της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ στο Βερολίνο, Τόμας Μέρτενς, πιστεύει ότι οι αρνητικές δημοσκοπήσεις σχετικά με την ετοιμότητα των πολιτών να εμβολιαστούν δεν αποδεικνύουν ότι οι πολίτες δεν θα το κάνουν, αλλά πως περιμένουν να διαπιστώσουν ότι όλα βαίνουν καλώς με την υγεία όσων εμβολιάστηκαν.

Κατά τον Τόμας Μέρτενς, «οι επί του παρόντος αρνητικές δημοσκοπήσεις σχετικά με την προθυμία των Γερμανών να εμβολιαστούν δεν αποδεικνύουν μια άρνηση. Η προθυμία για εμβολιασμό θα βελτιωθεί όταν οι πολίτες διαπιστώσουν ότι δεν συνέβη τίποτα κακό σε όσους εμβολιάστηκαν στη Γερμανία, τη Βρετανία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ», είπε στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα RTL και n-tv.

«Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πολλοί άνθρωποι σίγουρα θα εμβολιαστούν και στη συνέχεια, πιστεύω ότι η κατάσταση απλώς θα εξομαλυνθεί ως προς την ετοιμότητά μας να εμβολιαστούμε», πρόσθεσε.

Ο Γερμανός εντατικολόγος επιβεβαίωσε επίσης ότι «δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός. Αν και πιστεύω ότι είναι πιθανό ιδιωτικές εταιρείες, όπως είναι οι φορείς εκμετάλλευσης κινηματογραφικών αιθουσών ή οι αεροπορικές εταιρείες μπορεί στο μέλλον να απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού εάν θέλουμε να κάνουμε χρήση των υπηρεσιών τους.

Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να το απαντήσουν οι νομικοί. Αυτά είναι πράγματα που δεν ρυθμίζονται από το κράτος, αλλά είναι καθαρά συνέπεια ιδιωτικών συναλλακτικών σχέσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: patrastimes.gr