Αντιδράσεις προκαλεί ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή, λίγες μόλις ημέρες πριν εκδοθεί η απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή, στις 7 Οκτωβρίου.

Πηγές από τη Βουλή ανέφεραν πως με βάση τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου. Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε και ζήτησε τον διορισμό της συζύγου του, Ελένης Ζαρούλια.

«Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια», υπογραμμίζεται.

Πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση ανέφεραν πως ο διορισμός δεν είναι μεν παράνομος, ωστόσο, προκαλεί αρνητική εντύπωση η συγκυρία, καθώς σε πέντε ημέρες βγαίνει η απόφαση της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ζήτησε τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια πριν από περίπου 10 ημέρες. Ο ίδιος δεν διαθέτει γραφείο στη Βουλή και ο διορισμός αφορά στο πολιτικό του γραφείο.

Το ΦΕΚ για τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια:

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Ζαρούλια, κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και φέρεται ως επίσημη εκφραστής «των θέσεων και των παράνομων δράσεων της εγκληματικής οργάνωσης, δίνοντας εντολές ή εγκρίνοντας σειρά επιθέσεων σε βάρος όσων είχαν στοχοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή, «διευθύνοντάς την από κοινού με άλλους», με αναφορά απευθείας στον αρχηγό, Νικόλαο Μιχαλολιάκο, και «διακηρύσσοντας τις παραπάνω αρχές της οργάνωσης, με δημόσια ρητορική μίσους εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας και των θεσμών» αλλά και εναντίον ομάδων ή ατόμων, που στοχοποιούνται από τη “Χρυσή Αυγή” ως πολιτικοί ή φυλετικοί εχθροί της».

Πηγή: patrastimes.gr