Η ραγδαία επιβάρυνση του συστήματος υγείας σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες – συμπεριλαμβανομένης και αυτής της Δυτικής Ελλάδας, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και την δυσμενή πρόβλεψη για ότι αναμένεται να ακολουθήσει, είχε σαν φυσική συνέπεια την επιβολή του νέου lockdown τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχ. Γιαννακός, μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη  Γεωργόπουλου, «Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο», στον max fm.

Ο κ. Γιαννακός επεσήμανε πως και η Δυτική Ελλάδα είναι «γυμνή» με ευθύνη της πολιτείας, σε ότι αφορά στο διαθέσιμο αριθμό κλινών ΜΕΘ, καθώς με βάση τα σημερινά δεδομένα αλλά και τις προβλέψεις για το τι θα ακολουθήσει σε επίπεδο κρουσμάτων κορονοϊού, οι 6 κλίνες στην ΜΕΘ του Ρίου και οι 4 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»  είναι ανεπαρκείς για να καλύψουν τις ανάγκες.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι « ;hδη σε πολλές περιπτώσεις ιδιαίτερα σε νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας, οι γιατροί καλούνται να επιλέξουν ποιος θα μπει σε ΜΕΘ έχοντας μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει τη μάχη για να μείνει στη ζωή και ποιος λόγω ηλικίας θα οδηγηθεί σε συνθήκες απλής νοσηλείας και μάλιστα  ενδεχομένως σε περιφερειακά νοσοκομεία τα οποία δεν διαθέτουν τις στοιχειώδεις υποδομές».

Πηγή: patrastimes.gr