Σήμερα συμπληρώνονται σαράντα εφτά χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Σαράντα εφτά χρόνια από μια κρίσιμη ιστορική στιγμή της νεότερης Ελλάδας, που προκάλεσε καθοριστικούς τριγμούς στη δικτατορία των συνταγματαρχών, αλλά και προσδιόρισε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το ανελεύθερο καθεστώς και τις μεθοδεύσεις του, που είχαν επιβληθεί στη χώρα από το 1967.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν ένα δημιουργικό πολιτικό ξέσπασμα των νέων της εποχής.

Και έτσι έχει μείνει μέχρι σήμερα στη συλλογική μνήμη. Η επέτειος εκείνης της στιγμής, κάθε χρόνο αποτελεί πηγή έμπνευσης για νέους όλων των μετέπειτα γενιών. Αποτελεί πηγή πολιτικών αναζητήσεων, πηγή διεκδικήσεων για ένα καλύτερο μέλλον και πηγή δημοκρατικών οραμάτων.

Κάθε χρόνο τιμούμε τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, τα οποία συνεχίζουν να αποτελούν κάλεσμα σε αγώνα για τη νέα γενιά και τον λαό. Συνθήματα όπως Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία αγγίζουν και σήμερα τους νεότερους – σε μια εντελώς διαφορετικά δύσκολη εποχή που διανύουμε.

20201117112823_IMG_0042

Αυτό όμως δεν επιτρέπει, ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό μια κυβέρνηση στο όνομα των πραγματικά δύσκολων συνθηκών, να θέτει σε δεύτερη μοίρα κοινωνικά αιτήματα, ανάγκες και δημοκρατικές ελευθερίες.

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείο ας ξαναθυμηθούμε ότι η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα. Αυτή είναι η διαρκής τιμή για όσους αγωνίστηκαν για την πτώση της δικτατορίας και για όσους έχασαν τη ζωής του γι΄ αυτό. Αλλά και η διαρκής υποχρέωση για τους νέους της δικής μας εποχής, που αναζητούν μια δημιουργική διέξοδο και ένα καλύτερο μέλλον.

20201117113111_IMG_0043

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας τίμησε την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με την κατάθεση στεφάνου από ολιγομελή αντιπροσωπεία στο κτήριο της παλιάς Ασφάλειας στην οδό Κανακάρη, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κ.α.).

20201117113958_IMG_0060

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας συμμετείχαν οι Βουλευτές Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, ο Συντονιστής της Ν.Ε. Μιχάλης Σιδηρόπουλος, ο Αποστόλης Σταθόπουλος, μέλος του Συντονιστικού Οργάνου της ΝΕ και ο Κώστας Κόντης, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και μέλος της ΝΕ.

Πηγή: patrastimes.gr