Ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά σε βάρος παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού ή συνεργού, σχετικά με χθεσινό δημοσίευμα εφημερίδας που αναφέρει ότι με εντολή του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, παρά τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν, φέρεται να πέρασαν, ενώ είχαν πυρετό, από το αεροδρόμιο τέσσερα άτομα της συνοδείας της τουρκικής ομάδας μπάσκετ Φενέρμπαχτσε.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά το επίμαχο δημοσίευμα «αποκαλύπτει με αποδεικτικά στοιχεία ένα οργανωμένο και διαβαθμισμένο παράνομο σύστημα δημόσιας διοίκησης, το οποίο παραβιάζει τον νόμο, τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους επί των μέτρων πρόληψης κατά της φονικής πανδημίας COVID-19 και προκαλεί με τις πράξεις και τις παραλείψεις του ιδιαίτερα σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

Το σύστημα αυτό, κατά τον κ. Σπίρτζη «δεν δρα ερήμην της πολιτικής ηγεσίας, αλλά έχει σαφή διαβάθμιση μεταξύ κατώτερων δημοσίων υπαλλήλων και των ανωτέρων αυτών καθώς και της πολιτικής ηγεσίας».

Ακόμη, αναφέρεται στην μήνυση, ότι παραβιάστηκε η νομοθεσία για την προστασία από την πανδημία καθώς και το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα περί παράβασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, όπως και το άρθρο 259 περί παράβασης καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών
έδωσε παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για το επίμαχο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας, ενώ ο κ. Χαρδαλιάς έχει διαψεύσει το εν λόγω δημοσίευμα.

Πηγή: patrastimes.gr