«ΗΜόρια δεν μπορεί να συνεχίσει όπως τη ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται κλειστή, ελεγχόμενη δομή. Μια δομή ασφαλής που θα προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες και μικρότερη από την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα», υποστήριξε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης.
Ακόμη πως τα οκτώ από τα 35 κρούσματα εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν στο δεύτερο χώρο απομόνωσης. «Έχουν καταστραφεί οι χώροι διοίκησης, άλλες διοικητικές εγκαταστάσεις και ένα μέρος μόνο από τον χώρο φιλοξενίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή αγνοούμενους. Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε πως «φαινόμενα παραβατικότητας δεν θα μείνουν ατιμώρητα». Υποστήριξε ακόμη πως η πυρκαγιά ξεκίνησε – τουλάχιστον από τα μέχρι στιγμής στοιχεία- από διαμένοντες στον καταυλισμό.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι καταστράφηκαν καταλύματα στα οποία διέμεναν 3.500 αιτούντων ασύλου, λέγοντας ότι «οι πλέον ευάλωτοι περίπου 1.000 στον αριθμό θα διανυκτερεύσουν σε πλοίο που παραχώρησε η εταιρεία Blue Star Ferries. Επιπλέον αύριο θα καταπλεύσουν δύο αρματαγωγά για την προσωρινή φιλοξενία τους». Όσον αφορά τους υπόλοιπους μετανάστες θα μείνουν σε σκηνές που θα εγκατασταθούν σε κομμάτι του ΚΥΤ που δεν καταστράφηκε από τη φωτιά.

Πηγή: patrastimes.gr