Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος προέτρεψε και πάλι τους πιστούς να εμβολιαστούν ενώ ζήτησε πιστή τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και αποδοκίμασε τους συνωμοσιολόγους και τους θρησκόληπτους που επιχειρούν να διχάσουν το λαό.

Μιλώντας στην Πύλο, όπου γιορτάσθηκε η Πολιούχος της Παναγία Μυρτιδιώτισσα, ο Μητροπολίτης είπε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος αποτελεί σύμβολο αγάπης, προστασίας και ελπίδας για τον άνθρωπο και ευχήθηκε με τη συμβολή της να απαλλαγεί σύντομα η ανθρωπότητα από τις όποιες δοκιμασίες.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και Ιερείς της περιοχής τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται ενθρονισμένη η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Μυρτιδιώτισσας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση, λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Στον εορτασμό παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης κ Π. Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστ. Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Π. Καρβέλας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Πηγή: patrastimes.gr