Όλα δείχνουν ότι ο χρόνος για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα, έγραφε πριν από μερικές μέρες η aftodioikisi.gr.

Οι πληροφορίες που είχαν φτάσει στα δημοσιογραφικά γραφεία ήθελαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην ανασύνθεση της κυβέρνησης πριν από την ΔΕΘ, παρά το γεγονός ότι στους κόλπους των επιτελών του υπάρχει η άποψη ότι δεν θα πρέπει να βιαστεί.

Από κυβερνητικές πηγές μεταδίδεται τις τελευταίες ώρες ότι ο ανασχηματισμός, πιθανότατα θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα η Δευτέρα θεωρείται μέρα-κλειδί. Το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, 31 Αυγούστου, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ήδη έχουν αρχίσει να πέφτουν στοιχήματα για το αν η σύνθεση του θα είναι η ίδια.

Φαίνεται ότι αυτή τη φορά δεν θα έχουμε «ανασχηματισμό του βουνού» αλλά «ανασχηματισμό στους αιθέρες».

Σε κάθε περίπτωση όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο επικείμενος ανασχηματισμός δεν θα έχει σχέση με τους προηγούμενους.

Δεν θα εξαντληθεί δηλαδή σε αλλαγές που αφορούν υφυπουργός αλλά θα δώσει σήμα επανεκκίνησης της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται μετακινήσεις σημαντικών υπουργών.

Υπό μετακίνηση φέρονται οι Γιώργος Γεραπετρίτης, Βασίλης Κικίλιας, Νίκη Κεραμέως, Γ. Πλακιωτάκης και Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Υπό μετακίνηση φέρεται και ο Νίκος Δένδιας για τον οποίο, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, υπήρξαν σενάρια και για αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Όμως, ο κ. Δένδιας φέρεται να αντιδρά στην μετακίνησή του από το ΥΠΕΞ. Αντιδρά επίσης στη μετακίνησή του από το Μέγαρο Μαξίμου και στην προοπτική να αναλάβει το υπουργείο του ..Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Εδώ υπάρχει και ένας άλλος γρίφος. Δεν είναι λίγοι όσοι προεξοφλούν την έξοδο του Μιχάλη Χρυσοχοίδη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Διαφέρουν όμως οι εκτιμήσεις για το αν θα δει την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση ή θα του προταθεί η μετακίνηση σε άλλο υπουργείο.

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η αξιοποίηση του Θ. Ρουσόπουλου σε νευραλγικό και όχι στο υπουργείο Τουρισμού, όπως είχε εξεταστεί παλαιότερα.
aftodioikisi.gr

Πηγή: patrastimes.gr