Την κατάθεση ρύθμισης στη Βουλή που θα προβλέπει την αναστολή πλειστηριασμών ανακοίνωσε στη διάρκεια της τριτολογίας του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε προτάσεις της αντιπολίτευσης τις οποίες και υιοθέτησε.

Μεταξύ άλλων, είπε: «Θα ήθελα να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου με μια πιο αισιόδοξη προσέγγιση. Πρέπει να δούμε και αυτά που συμφωνούμε και όχι μόνο αυτά που διαφωνούμε. Τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη όπου αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα για το ΕΣΥ. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, αν γυρίζαμε το ρολόι πίσω, θα είχαμε πάρει πιο γρήγορα πιο δραστικά μέτρα. Πέσαμε έξω στη εκτίμηση για το πόσο γρήγορα θα εξαπλωνόταν η πανδημία. Το Διαβαλκανικό είναι στην εφημερία. Αξιοποιούνται όλες οι κλίνες, συμπεριλμβανομένων των ιδιωτικών. Αν τις είχαμε επιτάξει από την αρχή θα πληρώναμε χωρίς λόγο. Τώρα τις χρησιμοποιούμε όταν είναι ανάγκη.»

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Θα γίνει αναστολή πλειστηριασμών. Ο κ. Τσίπρας έχει δίκιο όταν λέει ότι δεν έχουν όλα τα νοικοκυριά ισότιμη πρόσβαση στην τεχνολογία. Ήδη υλοποιούμε πρόγραμμα παροχής 40.000 laptop που θα γίνουν γρήγορα 80.000. Θα κάνουμε έξυπνα δειγματοληπτικά τεστ στους μαθητές για να δούμε την ακριβή εικόνα της κυκλοφορίας του ιού. Είμαστε η πρώτη χώρα που απέκτησε πρόσβαση αξιόπιστα rapid test. Αλλά το τεστ δεν είναι πανάκεια. Θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων οικογενειών τα Χριστούγεννα. Το ποιο θα είναι το ποσό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στα δημόσια ταμεία.»

Προσέθεσε ότι: «Θέλω από όλα τα κόμματα να υποδείξουν από ένα εκπρόσωπο για να συμμετάσχει στη διαβούλευση για τη χάραξη της στρατηγικής του εθνικού εμβολιασμού.»

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός κάλεσε σε πιστή τήρηση των μέτρων. Είπε ακόμα ότι μετά το lockdown δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος (στο πρώτο πληθυντικό συμπεριέλαβε την κυβέρνηση) και να εφησυχάσουμε.

Πηγή: patrastimes.gr